Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικά self test, αρνητικοί οι μαθητές-Οι περιπτώσεις που κατεγράφησαν κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεύτερη ημέρα σήμερα για την υποχρεωτική διενέργεια των self tests από τους μαθητές και στην Αχαΐα μετά την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η αποτίμηση της πρώτης φοράς, αποκάλυψε και… αστοχίες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη ημέρα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κατεγράφησαν οκτώ θετικά self test σε μαθητές, οι οποίοι, ωστόσο στον επανέλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Προφανώς πρόκειται για «αστοχία» των self tests που αναστάτωσε ορισμένες οικογένειες της Πάτρας, αλλά ευτυχώς, η κατάληξη ήταν θετική. Αντίστοιχα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση νοσούν με κορωνοϊό και εκπαιδευτικοί, που είχαν δηλώσει πως δεν θα προσέλθουν στα σχολεία τους, καθώς η διάγνωση ότι είναι θετικοί στον ιό είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες.
Από την άλλη πλευρά, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων βρέθηκαν συνολικά δεκαεννέα θετικά κρούσματα μετά και τον επανέλεγχο. Πρόκειται για δύο Καθηγητές και 17 μαθητές.

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Έρημη εικόνα παρουσίασαν χθες τα σχολεία του Μεσολογγίου, καθώς όπως φαίνεται η κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας , “κόντρα” στην απόφαση του Δημάρχου για αναστολή, λόγω κορωνοϊού, δεν εφαρμόστηκε στην πράξη.

Το 85% των μαθητών του Δήμου Μεσολογγίου δεν προσήλθε στο σχολείο, καθώς και το 3% στο στο Αιτωλικό.
Χαρακτηριστικά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από τους 163 εγγεγραμμένους μαθητές προσήλθαν μόνο οι 14, στο 6ο Δημοτικό απουσίαζαν όλοι οι μαθητές, στο 5ο Δημοτικό προσήλθαν μόνο οι 3 από ους 75, στο 1ο Αιτωλικού πέρασαν την πύλη του σχολείου μόνο οι 5 μαθητές από τους 123 και στο 3ο Δημοτικό δεν παρουσιάστηκε κανένας μαθητής.
Στο μεταξύ 18 εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα καθώς και 6 καθαρίστριες σχολείων. Οι μαθητές που απουσίασαν δεν έκαναν ούτε τηλεκπαίδευση.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βάπτισαν την κορούλα τους ο Πατρινός επιχειρηματίας Αργύρης Ανδριόπουλος και η εκπαιδευτικός Βασιλική Μυριδάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μέρα γεμάτη χαρά, ευτυχία και συγκίνηση έζησε η οικογένεια του Πατρινού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «Αρτογωνιάς» Αργύρη Ανδριόπουλου και της συζύγου του Βασιλική Μυριδάκη, καθηγήτρια χημικός στα εκπαιδευτικά κέντρα “Ορμή – Άριστα”.

Βάπτισαν το κοριτσάκι τους στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις 11 το πρωί της περασμένης Κυριακής, παρουσία συγγενών και φίλων, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.


Χρέη αναδόχου ανέλαβαν με μεγάλη χαρά ο Γεώργιος Τσομπανίδης, ο οποίος ήρθε από τη Σκωτία όπου εργάζεται ως υπευθυνος ξενοδοχειακης μονάδος στο Εδιμβούργο, και η Παυλίνα Κούτσικου, λογοθεραπεύτρια.
Οι δυο τους χάρισαν το υπέροχο όνομα στη νεοφώτιστη και ανέλαβαν να την καθοδηγήσουν πνευματικά σε όλη της τη ζωή. Η ευτυχία και η συγκίνηση κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Μήλα, ο οποίος ευλόγησε την είσοδο ενός νέου μέλους στους κόλπους της Εκκλησίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κώστας Πελετίδης αποχαιρετά τον Σάκη Μουστάκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την είδηση της απώλειας του Προέδρου του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πατρέων, Σάκη Μουστάκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον Σάκη Μουστάκα που έδωσε με γενναιότητα και περισσή αξιοπρέπεια την άνιση μάχη με την ασθένεια από την οποία τελικά νικήθηκε κι έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας.
Ο σύντροφος Σάκης Μουστάκας υπήρξε σεμνός αγωνιστής και υπηρέτησε το λαό της Πάτρας ως Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ως Πρόεδρος του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος στο οποίο η προσφορά του ήταν σημαντική.
Βρισκόταν πάντα, ως άνθρωπος και ως γιατρός, στο πλευρό των συμπολιτών και ιδιαίτερα στο πλευρό των ανέργων, των οικονομικά αδύναμων κι ανήμπορων.
Προσωπικά έχασα ένα φίλο, ένα καλό συναγωνιστή, έναν καλό άνθρωπο όπως τον χαρακτηρίζουν κι όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανθρωπιά του και το χαμόγελό του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα, στα παιδιά του, στους φίλους και στους συναγωνιστές του»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αδέρφια “έφυγαν” από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα