Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας υποδέχεται σήμερα (17.00) το Περιστέρι και θέλει μόνο νίκη

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
«Στροφή» στο πρωτάθλημα έχει κάνει η ομάδα του Προμηθέα η οποία σήμερα το απόγευμα (17.00-ΕΡΤ-3) υποδέχεται το Περιστέρι στο 1ο παιχνίδι της α΄ φάσης των πλέι-οφ της basket legue και στόχος της είναι να πάρει τη νίκη για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Το παιχνίδι είναι πονηρό, έρχεται μόλις 3 μέρες από την μεγάλη μάχη που έδωσε η ομάδα στον τελικό κυπέλλου και πολλές φορές οι παίκτες παρουσιάζονται επηρεασμένοι και για αυτό το λόγο και ο Γιατράς στις δηλώσεις του ανέφερε πως πρέπει άπαντες να καθαρίσουν το μυαλό τους.
Η πατρινή ομάδα μπορεί θεωρητικά να είναι το φαβορί αλλά και το Περιστέρι έχει έμπειρους παίκτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει προβάδισμα στη σειρά με το 2ο παιχνίδι να έχει οριστεί την Παρασκευή στην Αθήνα.
Θυμίζουμε πως όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις 2 νίκες θα πάρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ΛΟΥΝΤΖΗΣ: «ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»
Δηλώσεις για το σημερινό παιχνίδι έκανε χθες στο blog του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος αναφέρθηκε και στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟ.
«Ο αγώνας με το Περιστέρι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι καθώς το Περιστέρι είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με ένα πολύ καλό σύνολο. Εμείς θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τον αγώνα κυπέλου που τα δώσαμε όλα και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να μπούμε στο γήπεδο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη» είπε ο Λούντζης και πρόσθεσε: «Η σειρά με το Περιστέρι πιστεύω θα είναι πολύ ανταγωνιστική και είναι γεγονός όπως έλεγα από την αρχή της σεζόν, πως τώρα ξεκινά ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Στόχος μας, όπως πάντα είναι να διεκδικούμε τίτλους και για αυτό θα παλέψουμε ώστε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, δηλαδή στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί οι αγώνες μιας σειράς playoffs είναι ειδικών συνθηκών και ας είναι ο αντίπαλος ο ίδιος, πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα και να παραμένεις συγκεντρωμένος».
Από την πλευρά του προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά, ο τελευταίος είπε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί καθόλη την διάρκεια του αγώνα, πρέπει να διαχειριστούμε την απώλεια του κυπέλλου και να παίξουμε όπως πρέπει για να κερδίσουμε το Περιστέρι που είναι μια καλή ομάδα».
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με απογευματινή προπόνηση στο «Τόφαλος» και το σημαντικό για τον Μάκη Γιατρά είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα αφού όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του.
• Το παιχνίδι Προμηθέας Π.-Περιστέρι θα σφυρίξουν οι Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ. και Μαλαμάς ενώ κομισάριος θα είναι ο Πατρινός Πίγκας.
• Στο άλλο σημερινό παιχνίδι 20.00 Παναθηναϊκός-Ιωνικός Ν. Σταματόπουλος-Ελευθεριάδης Πλ.-Κωνσταντινίδου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement