Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πικάντικο λιβανέζικο κοτόπουλο και πιλάφι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο μεγάλο, σε μερίδες

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

3 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στη μέση (κατά μήκος)

2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους

½ φλιτζάνι μικρές σταφίδες μαύρες, μουσκεμένες σε 1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι βούτυρο + ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, με 3 γαρίφαλα καρφωμένα πάνω

1 μεγάλη τομάτα ώριμη, χαραγμένη στα τέσσερα

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. σούπας κανέλα

2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

400γρ. γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε την κανέλα σε σκόνη με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μίγμα και τα σοτάρετε με το μισό βούτυρο και ελαιόλαδο να ροδίσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, την τομάτα, το ξυλάκι κανέλας και αρκετό καυτό νερό να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λεπτά να ψηθεί. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα του και τεμαχίζετε το ψαχνό σε μικρότερα κομμάτια. Στραγγίζετε το ζωμό του κοτόπουλου και τον μετράτε. Συμπληρώνετε με όσο νερό χρειάζεται για να γίνει πέντε φλιτζάνια σε ποσότητα και βάζετε το ζωμό να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σιγοβράζετε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς να ανακατέψετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί. Σε μικρό τηγάνι σοτάρετε τα αμύγδαλα και τους κουκουναρόσπορους με το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο. Στραγγίζετε τις σταφίδες από το νερό και τις προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αποσύρετε από τη φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και στρώνετε σε μεγάλη πιατέλα με τα μισά κομμάτια. Τοποθετείτε όλο το πιλάφι από πάνω και μετά στρώνετε το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τέλος, πασπαλίζετε με αμύγδαλα, κουκουναρόσπορους και σταφίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με γιαούρτι.


Ροή ειδήσεων

Advertisement