Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας.


Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης του νέου νομοσχέδιου, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να διαμηνύουν πως θα μείνει μόνο στα χαρτιά.
Το ΕΚΠ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:
Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης. Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας».
Το Εργατικό Κέντρο καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πλημμύρισαν» νότες-Η Μπάντα άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων «Γιορτή της Μουσικής» στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νοσοκομείο Ρίου, Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων και Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αποτέλεσαν χθες το πρωί, τα σημεία αναφοράς για την έναρξη των εκδηλώσεων «Γιορτής της Μουσικής», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η Μπάντα του Δήμου, στις εισόδους και τους αύλειους χώρους των τριών δημόσιων νοσηλευτηρίων, παιάνισε τραγούδια ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Την μπάντα στη σημερινή της «διαδρομή» στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας, συνόδευσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Μάζης, ενώ στο Καραμανδάνειο βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

Η πλατεία Χατζή στην Εγλυκάδα, θα γίνει αύριο στις 9.30 το βράδυ το επόμενο σημείο αναφοράς των προγραμματισμένων δράσεων, με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πατρέων, να παρουσιάζει Δημοτικά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Δευτέρα 21 Ιουνίου, με μουσικά και χορευτικά σχήματα να εμφανίζονται σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης. Στις 8.00 το βράδυ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (πλησίον του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα), θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων στις 8.30 το βράδυ, θα φιλοξενήσει το Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα παρουσιάσει «Της ψυχής τα κελαϊδίσματα». Μία συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα.
Ο χώρος της δεξαμενής στην άνω πόλη, στην Παπαδιαμαντοπούλου, θα υποδεχθεί μία ώρα μετά, την Λαϊκή Ορχήστρα από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, το οποίο θα παρουσιάσει και λαϊκές χορογραφίες. Τίτλος της εκδήλωσης, «Το 21 στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι».
Γενικός τίτλος των εκδηλώσεων, «Πιο πολύ από τους ανθρώπους, τα τραγούδια τους αγάπησα…» και είναι δανεισμένος από τον μεγάλο Τούρκο ποιητή-λογοτέχνη Ναζίμ Χικμέτ.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Σοκ για την τοπική κοινωνία της Κέρτεζης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ζευγάρι των συνταξιούχων μετακόμισε μόνιμα από την Αθήνα για καλύτερη ποιότητα ζωής…
Η είδηση του θανάτου της 56χρονης προκάλεσε πραγματικό σοκ για την μικρή κοινωνία της Κέρτεζης, το γραφικό αυτό οικισμό των Καλαβρύτων.

Εκεί όπου το ζευγάρι των δύο συνταξιούχων, του Γιώργου Λυκάκη και της εκλιπούσας συζύγου του μετακόμισαν μόνιμα, πριν από 20 μήνες περίπου. Στο χωριό το ζευγάρι βρέθηκε πριν την πανδημία, μετά τη συνταξιοδότηση του συζύγου από την Αθήνα (εργαζόταν στον ΟΤΕ) και αφότου έκαναν την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού. Αποφάσισαν να παραμείνουν μόνιμα για την ηρεμία που προσφέρει η περιοχή και με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιός της οικογένειας ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό.
«Ηταν πολύ γνωστοί στο χωριό μας, την τελευταία δεκαετία έρχονταν περιοδικά προκειμένου να επισκεφθούν τους γονείς του Γιώργου που ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία. Μετά την εκδημία των γονιών του τους οποίους και υπεραγαπούσαν, ο Γιώργος, με την εκλιπούσα σύζυγό του, επέστρεψαν μόνιμα στην Κέρτεζη όπου και βρισκόμασταν σχεδόν καθημερινά.
Από τη στιγμή που επέστρεψαν και ανακαίνισαν το πατρικό της οικογένειας του συζύγου, η κοινωνία μας είχε αγκαλιάσει το ζευγάρι γι αυτό και μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πραγματικά ότι το πένθος χτύπησε ξαφνικά την πόρτα του συντοπίτη μας Κερτεζίτη και Καλαβρυτινού» αναφέρει ο πρόεδρος του οικισμού της Κέρτεζης Πανος Κούρτης.
«Η Κέρτεζη είναι ένας πολύ όμορφος και παράλληλα διάσπαρτος οικισμός ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα να ζεις αλλά και να βρίσκεσαι σε κατάλληλη απόσταση από τους λοιπούς κατοίκους, συνθήκη η οποία καλύπτει τις προδιαγραφές κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας. Εκτός από τους δύο συνταξιούχους που έφτασαν εδώ, μετά την εκδήλωση της πανδημίας συναντιόμαστε και με αρκετούς ακόμη παλιούς γνώριμους οι οποίοι επέλεξαν να βρεθούν πίσω” συμπληρώνει.
«Ως πρόεδρος του οικισμού και συντοπίτης εκφράζω στο Γιώργο αλλά και στο γιό του, εκ μέρους και των κατοίκων, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την αδόκητη αυτή απώλεια».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά την πρώτη δόση του εμβολιου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φιλική και «ανανεωμένη»-Καλαίσθητα ξύλινα σκίαστρα, καμπίνες, ντουζιέρες και ξύλινα παγκάκια άλλαξαν την όψη της πολυσύχναστης Πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις ήπιες παρεμβάσεις που έγιναν στην Πλαζ της Αγυιάς, από τους εργαζόμενους στο Δήμο, για να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες λουόμενοι, εξέτασε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Στην Πλαζ έχουν τοποθετηθεί, κατά μήκος της παραλίας, ξύλινα σκίαστρα, ξύλινες μονές καμπίνες – αποδυτήρια για να αλλάζουν οι λουόμενοι, ντουζιέρες και ξύλινοι πάγκοι, ενώ στη θάλασσα έχουν τοποθετηθεί κίτρινες σημαδούρες για να δείχνουν μέχρι πού πρέπει να γίνεται το κολύμπι.
Επίσης έχει τοποθετηθεί εξέδρα για ναυαγοσώστες που θα βρίσκονται στις θέσεις τους στις αρχές του Ιουλίου.
Απομένουν, επίσης, να τοποθετηθούν ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας και να γίνει φύτευση λουλουδιών στις γλάστρες που βρίσκονται σε όλη την παραλία, για να ομορφύνει ακόμη περισσότερο ο χώρος.

Ο Δήμαρχος μίλησε με πολλούς λουόμενους οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους προς το Δήμο για όσα έχουν γίνει στην πλαζ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και παρότρυναν τον Κ. Πελετίδη η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τα έργα για τους δημότες.
Ο Δήμαρχος είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο δημιούργησαν ένα όμορφο περιβάλλον στην παραλία για να το απολαμβάνουν οι δημότες ενώ ταυτόχρονα στο έλος της Αγυιάς γίνονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση χώρων, ώστε η περιοχή να γίνει προσβάσιμη στους Πατρινούς για περίπατο και αναψυχή.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε:
«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο για μια ακόμη χρονιά έβαλαν το μεράκι τους και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Ο λαός της Πάτρας δικαιούται να έχει χώρους αξιοπρεπείς, ειδικά μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, να μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Αυτό παλεύουμε και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε για να έχουμε αυτό που βλέπετε σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου μας, μιλάμε για 40 χιλιόμετρα. Αυτό θα γίνει, αλλά θέλει χρόνο. Δυστυχώς με το λίγο προσωπικό που έχουμε, αφού δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις, και με τα λίγα χρήματα που μας δίνουν, κάνουμε μια υπερπροσπάθεια που μας δίνει αποτέλεσμα. Αν κρίνουμε και μέσα σε τι περιβάλλον πάμε να κάνουμε όλα αυτά, με ανεργία με φτώχεια, με οικονομικές δυσκολίες, είναι χαρά μας που δίνουμε μια ανάσα στον Πατραϊκό λαό».
Ο Κ. Πελετίδης στη συνέχεια είπε ότι είναι θέμα κουλτούρας να προστατευτούν από τους ίδιους τους δημότες οι κατασκευές αυτές. «Τα έργα που είναι για όλους μας πρέπει να τα βλέπουμε σαν την αυλή του σπιτιού μας, είναι δικά μας δεν είναι ξένα, πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε» είπε ο Δήμαρχος.
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς όπου από το Ιούλιο θα αρχίσει η λειτουργία της θερινών παιδικών κατασκηνώσεων. Εκεί γίνονται εργασίες για τη διαμόρφωση του Ιατρείου, της Κουζίνας και άλλων νέων χώρων.
Ο Κ. Πελετίδης μίλησε με τους εργαζόμενους και με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας που εκείνη την ώρα είχαν επισκεφθεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για το περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τις δημιουργικές διεξόδους που δωρεάν προσφέρει ο Δήμος στα παιδιά τα οποία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουν περάσει πολύμηνο περιορισμό, λόγω της πανδημίας και του lockdown, έχουν μεγάλη ανάγκη από αυτές τις δραστηριότητες.
Σε δήλωσή του ο Κ. Πελετίδης, ανέφερε: «Με τους εργαζόμενους στο Δήμο φτιάχνουμε το χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων όπως αρμόζει να είναι. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε καινούργιους τους χώρους. Οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Φτιάχνουμε μια σύγχρονη κουζίνα που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Σύντομα θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου και θα έχουμε ένα χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Σε λίγο όλη η Πάτρα θα έχει χώρους για τα παιδιά και για τους μεγάλους, για να ευχαριστηθούν τη ζωή».

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα