Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Δ. Αγραβάνης 6ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ένας από τους τρεις παίκτες του Προμηθέα με 15 πόντους. Πέραν αυτών με κάποιες άλλες επιδόσεις του στον σημερινό αγώνα, αναρριχήθηκε στις ιστορικές λίστες της αχαϊκής ομάδας…

Πάμε να δουμε και τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία:
*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 6ος ριμπάουντερ της. Έφτασε τα 213 και άφησε πίσω του, τους Λεωνίδα Κασελάκη και Τερέλ Παρκς που είχαν από 211.
*Όλα τα ριμπάουντ του ήταν αμυντικά. Με αυτά έφτασε τα 158 και ανέβηκε επίσης στην 6η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Κασελάκη που είχε 154.
*Ακόμη, ο Τζεράι Γκραντ και ο Τζέριαν Γκραντ μπήκαν στη 10άδα δύο διαφορετικών λιστών του Προμηθέα. Ο πρώτος στα επιθετικά ριμπάουντ φτάνοντας τα 37 και ξεπερνώντας τον Σταύρο Τουτζιαράκη (36 στη σεζόν 2017-18) και ο δεύτερος στα κλεψίματα φτάνοντας τα 34 και αφήνοντας πίσω του τον Ρίον Μπράουν που είχε πριν δύο χρόνια 33.
*Ο Μιχάλης Λούντζης με τις δύο ασίστ που μοίρασε σήμερα, έγινε ο 13ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 50.

Σε ομαδικό επίπεδο…
*Για τον Προμηθέα το στοιχείο που ίσως βάρυνε περισσότερο στην ήττα του, ήταν η μεγάλη αστοχία του στα τρίποντα. Η αχαϊκή ομάδα είχε 3/22 σουτ από την περίμετρο και αυτό το 13,63% είναι νέο αρνητικό ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο ήταν και πάλι του Προμηθέα που είχε 4/29 τρίποντα (13,79%) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement