Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο(ΦΩΤΟ)

Published

on

Νέα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας.


Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης του νέου νομοσχέδιου, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να διαμηνύουν πως θα μείνει μόνο στα χαρτιά.
Το ΕΚΠ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:
Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης. Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας».
Το Εργατικό Κέντρο καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement