Connect with us

Μαγειρική

Στριφτούδια με κιμά και γραβιέρα Κρήτης

Published

on

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. στριφτούδια Κρήτης

120γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο

Για τον κιμά

300γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)

200γρ. απάκι

½ σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100ml κρασί λευκό

1 φύλλο δάφνη

1 κόκκος μπαχάρι

Εκτέλεση

Κόβετε το απάκι σε μικρούς κύβους και το αλέθετε στον πολτοποιητή μέχρι να γίνει κιμάς. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο ρίχνετε το σκόρδο και τον πελτέ. Προσθέτετε τον κιμά και το απάκι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νερό και καλύπτετε με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Βράζετε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Στην ίσια κατσαρόλα όπου βράσατε τα στριφτούδια λιώνετε το στακοβούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά με τον κιμά και το τυρί και σερβίρετε. Για επιπλέον φρεσκάδα μπορείτε να γλασάρετε μερικά τοματίνια και να προσθέσετε λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό. Τα στριφτούδια είναι παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά και θα τα βρείτε σε παντοπωλεία και μεγάλες υπερ-αγορές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement