Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαμάχη για την Πλαζ-Ερωτήματα για τις εργασίες και την χρήση ακατάλληλου υλικού κατέθεσε το «σπιράλ», τι απαντά η δημοτική Αρχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα διαμάχη μεταξύ της δημοτικής Αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν στην παραλία της Πλαζ.

Το «σπιράλ» μετά και τις καταγγελίες για ακατάλληλο εδαφικό υλικό κατέθεσε σειρά ερωτημάτων για τις εργασίες που έγιναν, αναφέροντας πως «εντύπωση προκάλεσε σε περίοικους, λουόμενους και περαστικούς η εικόνα εναπόθεσης αμφιβόλου ποιότητας υλικών στην παραθαλάσσια περιοχή μπροστά από το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, από συνεργεία του Δήμου Πατρέων.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Η δυσεξήγητη παρέμβαση επί του αιγιαλού δεν συνιστά ούτε αντιδιαβρωτικό έργο για το οδόστρωμα, ούτε εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου ή της παραλίας. Το σπιράλ δέχτηκε «καταγγελίες» δημοτών, που αναφέρουν πως και κατά το παρελθόν παρατηρήθηκε σχετική δραστηριότητα στην περιοχή. Επισκεφθήκαμε το χώρο, φωτογραφήσαμε το αποτέλεσμα των εργασιών και τα εν λόγω υλικά, μελετήσαμε την κατάσταση και επιβεβαιώσαμε-κατόπιν επικοινωνιών- πως για τις κινήσεις του Δήμου δόθηκε έγκριση από την Κτηματική Υπηρεσία και υπήρξε ενημέρωση του Λιμενικού Γραφείου.

Εν τούτοις, η μορφή του υλικού, η εικόνα προχειρότητας των εργασιών, το ανολοκλήρωτο της παρέμβασης και η κρυψίνοια με την οποία έγιναν όλα οδηγούν αβίαστα σε μία σειρά από ερωτήματα. Τα απευθύνουμε στη Δημοτική Αρχή με ειλικρινές ενδιαφέρον:
α) Σε τι αποσκοπεί η διάστρωση αυτού του υλικού στον αιγιαλό στο συγκεκριμένο σημείο;
β) Υπάρχει η προοπτική αυτή η επίχωση και διάστρωση του υλικού να επεκταθεί μέχρι τον παρακείμενο φάρο, προκειμένου να αποτελέσει κάποιο είδος προστασίας από τη διάβρωση του δρόμου;
γ) Ποιος αποφάσισε και ποιος ενέκρινε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις;
δ) Υπάρχει, άραγε, κάποιος αρχικός σχεδιασμός και μελέτη για την παρέμβαση αυτή στον αιγιαλό; Σχετίζονται, αλήθεια, οι εργασίες με το γενικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς;».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής Αρχής, η οποία καταγγέλλει τις άλλες παρατάξεις πως δεν θέλουν να γίνεται τίποτε στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σχετική ανακοίνωση «εγκαλούν την Δημοτική Αρχή γιατί με μηχανήματα και εργαζόμενους του Δήμου, αποκατέστησε την εντελώς κατεστραμμένη από την κακοκαιρία ακτή μπροστά στο παλιό κολυμβητήριο στην πλαζ, που ήταν επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων περιπατητών και λουομένων.
Η παρέμβαση ήταν αναγκαία, για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα οι εκατοντάδες που την επισκέπτονται καθημερινά και συγκεκριμένα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), με κινητικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι.
Αντί να χαρούν όπως όλος ο κόσμος, που η πλαζ ομορφαίνει και αποτελεί πόλο έλξης για τον λαό της πόλης μας, δυσανασχετούν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις παρεμβάσεις του Δήμου.
Δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη μας που αφορά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών! Άδικα κουράζονται όμως! Δεν θα καταφέρουν τίποτα!
Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε όλη την περιοχή του έλους και της πλαζ, γιατί οι Πατρινοί, δικαιούνται να χαίρονται δωρεάν μια καθαρή, μεγάλη παραλία, όμορφη, λειτουργική».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένταση και ξύλο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα φανάρια που δεν λειτουργούν η αιτία σοβαρών ατυχημάτων-Ποιος ευθύνεται;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλα, τελευταία, τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Ο φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή είναι «είδος εν πολυτελεία», αφού εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, λόγω βλάβης, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί, άγνωστο με ευθύνη τίνος.

  

Πάντως επείγει η επαναλειτουργία του, καθώς, σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονα παράπονα για τη ΔΕΥΑΠ-Από ώρα σε ώρα…, αλλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Περιβόλας, από την οδό Αριστοτέλους, έμειναν μεσημεριάτικά χθες χωρίς νερό.

Στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τους, προς τη ΔΕΥΑΠ, έπαιρναν την απάντηση ότι «η βλάβη θα αποκατασταθεί από ώρα σε… ώρα». Φυσικά οι ώρες περνούσαν και το συνεργείου που πήγε, προφανώς ιδιωτικό, δεν μπόρεσε να δώσει λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται…

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα