Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Η πανδημία ανέδειξε την αξία της ουσιαστικής περιφερειακής διακυβέρνησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Η ποιότητα της διακυβέρνησης αποτελεί κρίσιμο μέγεθος της εποχής που βρίσκεται μπροστά μας και η ανάγκη για μία αποτελεσματική περιφερειακή διακυβέρνηση με πολιτικές από κάτω προς τα πάνω και αποτελεσματικές συνέργειες μεταξύ της κεντρικής διακυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης είναι δεδομένη».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και στην Ενότητα με τίτλο «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Η επόμενη μέρα», όπου επίσης συμμετείχαν, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης

Ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε ότι η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε την ανάγκη κάποιων καθοριστικών αλλαγών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ψηφιακό άλμα που έγινε στο ελληνικό κράτος, ενώ υπογράμμισε και την προτεραιότητα του τομέα της δημόσιας υγείας που θα καθορίσει τις πολιτικές προτεραιότητες σε όλο τον πλανήτη το επόμενο διάστημα. «Μία ακόμα από τις μεγάλες αλλαγές που αποδείχτηκαν απολύτως αναγκαίες σε αυτό το διάστημα ήταν και η ανάδειξη της αυτοδιοίκησης ως δομικό στοιχείο ενδυνάμωσης του ίδιου κράτους. Με άλλα λόγια, η ανάγκη περιφερειακών πολιτικών και ενίσχυσης της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προκειμένου να επιτυγχάνονται οι καλύτερες δυνατές συνέργειες μεταξύ κεντρικού κράτους και αποκεντρωμένων διοικήσεων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τον προηγούμενο χρόνο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιτάχυνε δράσεις και έργα προκειμένου να προστρέξει την κοινωνία και τις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν από την κρίση. 

«Ενισχύσαμε άμεσα με ποσά άνω των 2 εκ. ευρώ τις μονάδες υγείας, δηλαδή τα νοσοκομεία μας, για ΜΕΘ και ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης, διαθέσαμε 21 εκατ. ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Και στρέψαμε πόρους ύψους 60 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Θεωρητικά, κάποια από αυτά δεν ήσαν μέσα στις τυπικές αρμοδιότητές μας. Όμως, ακριβώς εκεί αναδείχτηκε η αξία της περιφερειακής διακυβέρνησης, να μπορούν δηλαδή οι Περιφέρειες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και σε συνεργασία φυσικά με την κυβέρνηση, να στρέφουν πόρους προς τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας πως μία ουσιαστική περιφερειακή διακυβέρνηση δεν συνιστά μία γενική και αόριστη αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, αλλά μία στοχευμένη αποκέντρωση που θα προσφέρει πραγματική δύναμη στην ελληνική περιφέρεια, η οποία θα επιστρέψει ως δύναμη στο κράτος. 


 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εποχή του Θερισμού»- Αύριο βράδυ η συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

GOODYS

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μέσα και από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, επιστρέφει αύριο στις 9.30 το βράδυ στις live εμφανίσεις, παρουσιάζοντας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, στον υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» τα καινούργια της τραγούδια και όλες τις μεγάλες επιτυχίες που την καθιέρωσαν.

Μαζί της, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Και οι τρείς θα μας ταξιδέψουν στην «Εποχή του Θερισμού». Μία νέα παράσταση προϊόν συνεργασίας μιας από τις ποιο  καταξιωμένες δημιουργικές ομάδες της ελληνικής μουσικής.

Η παράσταση είναι βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και θεωρήθηκε το καλύτερο έργο τους έως τώρα, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό, μετά από το δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε.

Τα καινούργια τραγούδια τους, ήρθαν για να μεταφέρουν το φως, τη λάμψη και την αισιοδοξία τους, αλλά ταυτόχρονα το ρεαλισμό και τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματά τους, εν μέσω μιας παράξενης και σκοτεινής εποχής.

Στη συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού «Θανάσης Τσιπινάκης», η οποία θα παίξει μουσικά κομμάτια της Νατάσσας Μποφίλιου, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί, Θέμης Καραμουρατίδης πιάνο, Άρης Ζέρβας τσέλο, Γιώργος Μπουλντής κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, synth bass, Λάμπης Κουντουρογιάννης ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Γιώργος Καρδιανός ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Μανώλης Γιαννίκιος τύμπανα, Γιώργος Καστανός σαξόφωνο, κλαρινέτο.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά – πλην Κυριακής

– από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην

ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’  άτομο για κάθε μία ημέρα. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προκάλεσε τροχαίο και τράπηκε σε φυγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ, μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδας και Δάμωνος.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Δύο Ι.Χ  συγκρούστηκαν μεταξύ τους με τον οδηγό του ενός να εγκαταλείπει το σημείο και να γίνεται καπνός από το σημείο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο αντιεμβολιαστής γιατρός και το τέχνασμα για την ανοσία των παιδιών του

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιατρός της Πάτρας, ο οποίος φαίνεται ότι δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο, για να αποφύγουν τα παιδιά του το τσίμπημα.

Τα «οδήγησε» σε παρέα με επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να νοσήσουν και να διασφαλίσουν έτσι την ανοσία των 6 μηνών.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα