Connect with us

Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Published

on

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί βάζουν οι ΗΠΑ, σε μία απόφαση – ορόσημο για όσους έχουν μπει στον «κύκλο ανοσίας».

Στην Ελλάδα, η συζήτηση για τη μάσκα έχει ανοίξει, καθώς από σήμερα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το lockdown αποτελεί παρελθόν.

Οι ειδικοί θέτουν δύο προϋποθέσεις για να πετάξουμε τις μάσκες: Να έχουμε κάτω από 300 κρούσματα ημερησίως, και οι εμβολιασμένοι να φτάσουν το 60% του πληθυσμού.

Σήμερα, πάντως, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που έχει κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν ξεπερνά το 13%.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τόνισε ότι «η σύσταση από το Αμερικανικό Κέντρο Λοιμώξεων -καθώς στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως ένα 30% του πληθυσμού και με την πρώτη δόση ένα 50%- είναι να μη χρησιμοποιεί κάποιος που έχει εμβολιαστεί τις μάσκες σε εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους, όταν όλα τα άτομα εντός αυτών είναι εμβολιασμένα. Όταν περάσουμε το 30-40% πλήρους εμβολιασμού και στη χώρα μας, μπορούμε να το συζητήσουμε και εμείς. Το πότε θα γίνει εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, είναι κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες».

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement