Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Άψογη η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Η εικόνα μου από το εμβολιαστικό κέντρο που εμβολιάστηκα και άλλα που επισκέφθηκα ήταν παντού άψογη.

Η οργανωτική επιχείρηση από το Υπουργείο Υγείας και στα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα είναι άριστα οργανωμένα από στελέχη της υγείας που οι πολίτες έχουν κάθε λόγω να μιλούν με τα κολακευτικά λόγια. Στις συζητήσεις στα ΜΜΕ στις εφημερίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι γράφουν με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη για τις χιλιάδες των ανθρώπων (γιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών) που δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ όλες τις ημέρες και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Είναι και αυτοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, υπάλληλοι που δίνουν καθημερινά την μάχη υπέρ της κοινωνίας με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα χωρίς μουρμούρες, γκρίνιες και δεύτερες σκέψεις.
Και πιστεύω ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας δεν θα «μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς»! Το επισημαίνω αυτό διότι ξέρουμε ότι δίπλα τους σε άλλες υπηρεσίες κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι με την συμπεριφορά τους και την στάση τους αμαυρώνουν την εικόνα του δημοσίου λειτουργού. Είναι μερικώς αγενείς, απρόθυμοι και κάποιοι άλλοι (ευτυχώς λίγοι) ακατάλληλοι για κάποιες υπηρεσίες.
Πολλές είναι οι συζητήσεις χρόνια τώρα για αλλαγές στην δημόσια διοίκηση όπως η αξιολόγηση που πρότεινε για τους δασκάλους και καθηγητές το Υπουργείο Παιδείας αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εδώ βλέπουμε μια άλλη καλύτερη εικόνα.
Η περίοδος της πανδημίας δημιούργισε νέα δεδομένα, πολλαπλές ταχύτητες για όσους δουλεύουν στους τομείς της υγείας. Από τον ψηφιακό μετασχηματισμό όταν με τα SMS δηλώνεις να εμβολιασθείς μέχρι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που σε υποδέχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο!
Εδώ πρέπει να πούμε ξεκάθαρα όλοι ότι: η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ακόμα και για την κυβέρνηση που επιδιώκει ένα μικρότερο κράτος πιο ευέλικτο. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί για την επόμενη ημέρα και την αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο.
Κατά την γνώμη μας οι τοποθετήσεις αξιωματούχων πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια με την ανάλογη γνώση και εμπειρία και ακόμα οι υποψήφιοι να κρίνονται με αυστηρότητα.
Επίσης να μην διορίζονται τα «δικά μας παιδιά» για πελατειακούς λόγους. Χρειάζομαστε τους καλύτερους για την επόμενη μέρα και το μέλλον ενός αξιοκρατικού δημοσίου τομέα. Καιρός είναι να πορευόμαστε σιγά σιγά με αυτή την πολύτιμη νέα εμπειρία και γνώση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους!!!

Ροή ειδήσεων

Advertisement