Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΕΣ για την Ντένια Κουρέτα: «Εγκρίναμε υποτροφία και τιμητικό έπαινο για τη γενναία πράξη της»

Published

on

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της «Γ» της 13/5/2021, που μετέφερε εισήγηση του Π.Τ. Πατρών προς την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ για απονομή υποτροφίας της 16χρονης αθλήτριας Ντένιας Κουρέτα στη Σχολή Ναυαγοσωστικής ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός, μας ενημέρωσε ότι η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. έχει ήδη εγκρίνει την απονομή της παραπάνω υποτροφίας αλλά και τιμητικό επαίνο για την γενναία της πράξη και θα ενημερώσει εγγράφως την ίδια την τιμώμενη.

Παράλληλα, επισημαίνει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας που μέσω των 86 Περιφερειακών Τμημάτων που διατηρεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, αναπτύσσει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο, στέκεται αρωγός της ελληνικής κοινωνίας παντού και όπου απαιτείται χάρη στο έμπειρο στελεχειακό δυναμικό και τα συγκροτημένα εθελοντικά σώματά τους.
Μέσα από ένα τεράστιο Δίκτυο αλληλεγγύης, συλλογικής ευαισθησίας και αποτελεσματικής διαχείρισης, αντανακλάται διορατικά και ευδιάκριτα η θεσμική και μακρόπνοη κοινή συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Καλλιεργώντας το πνεύμα της συνεργασίας και περιορίζοντας φραγμούς και διακρίσεις, διατηρούμε μια καθολική δραστηριοποίηση και ενεργοποίηση δράσεων με σημαντική αξία για την κοινωνία.
Ενέργειες που στοχεύουν στοχεύουν στην υποστήριξη, στην ενίσχυση, στην προστασία και την ανακούφιση, έλαβαν χώρα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Ενισχύσαμε και ενισχύουμε κρατικές Δομές με μηχανισμούς άμεσης ανταπόκριση, μεγάλες δράσεις στον δρόμο, επισιτιστική βοήθεια, αιμοδοσίες, διενέργεια rapid test, εμβολιασμός κλπ.
Όλα τα ανώτερω αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα των δράσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, μέρος των οποίων αφορούν την περιφέρειά σας. Σημειωτέον ότι στην Πάτρα διατηρούμε ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Τμήματα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement