Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσγείωση με… χαμόγελα-Κατέφθασαν χθες οι πρώτοι 90 τουρίστες από πτήση της TUI από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο του Αράξου

Published

on

Οι πρώτοι ενενήντα τουρίστες έφθασαν λίγο πριν τις 5 χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Αράξου εγκαινιάζοντας την φετινή τουριστική περίοδο στη Δυτική Ελλάδα.

Η υποδοχή έγινε με χαμόγελα και με αισιοδοξία από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Κοροβέση, τον αερολιμενάρχη Αράξου Γεώργιο Γκουβίτσα, ενώ όλο το προσωπικό του αεροδρομίου ήταν στις επάλξεις για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.
Αν και όλα δείχνουν ότι η φετινή τουριστική σεζόν στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, δεν θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019 και του 2018, ωστόσο θα είναι σίγουρα καλύτερη από το 2020 που λόγω της πανδημίας ο τουρισμός ήταν στο ναδίρ.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή τουριστική σεζόν, η οποία εκτιμούμε ότι θα είναι καλύτερη από την περσινή, όμως γνωρίζουμε ότι δεν θα φθάσουμε σε επίπεδο εισπραξιμότητας στα επίπεδα του 2019 και του 2018. Ευελπιστούμε ότι θα είναι η απαρχή της επανεκκίνησης του τουρισμού και θα σηματοδοτήσει το τέλος της υγειονομικής κρίσης» δήλωσε στην «Γ» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να φθάσουμε στους στόχους μας, όμως δώσαμε την πρώτη ημέρα επεκκίνησης του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς καθώς η περιφέρειά μας είναι ένας ασφαλής προορισμός. Αυτό διότι το σύστημα υγείας έχει αποδείξει ότι αντέχει, ενώ ο πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας εμβολιάζεται, ενώ περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορά τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύω πως από τον Ιούνιο και μετά οι χώρες του εξωτερικού θα ανοίξουν τα σύνορά τους ώστε να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει όλες τις γραμμές άμυνες».

«ΠΟΔΑΡΙΚΟ» ΑΠΟ ΑΝΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Οι πρώτοι 90 τουρίστες έφθασαν με την πτήση των 4:45 χθες το απόγευμα, απότις πόλεις Ανόβερο και Ντίσελντορφ της Γερμανίας, πληρώντας όλους τους κανονισμούς και τα μέτρα.
Τους υποδέχθηκε όλος ο μηχανισμός του Αεροδρομίου του Αράξου και ο ίδιος ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, ο οποίος καλοσώρισε τους πρώτους τουρίστες, στέλνοντας το μήνυμα της ετοιμότητας για όλη την καλοκαιρινή σεζόν.
Μετά από τη χθεσινή πτήση, αναμένονται οι επόμενες πτήσεις στις 18 Μαΐου, στις 25 Μαΐου και στις 28 Μαΐου από τη Γερμανία, ενώ στις 21 Μαΐου αναμένεται μία ακόμη άφιξη από το Βέλγιο.
«Αισιοδοξούμε ότι φέτος η κατάσταση θα είναι λίγο καλύτερη», ανέφερε στην «Γ» ο κ. Γκουβίτσας, τονίζοντας πως «είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες από την Γερμανία, ενώ περιμένουμε να δούμε και ποιες άλλες χώρες θα εξυπηρετηθούν μέσω του αεροδρομίου μας».
Οι επιβάτες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών πριν την πτήση τους και φθάνοντας να συμπληρώνουν την ειδική ταξιδιωτική φόρμα, ενώ παράλληλα, προβλέπονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την άφιξη στον προορισμό τους, που στην περίπτωση του αεροδρομίου του Αράξου και φέτος όπως και πέρυσι είχαν αναλάβει γιατροί της 116 ΠΜ του Αράξου.
Να σημειωθεί τέλος ότι τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement