Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» εστιάζουν το μέλλον των Μουσείων με αφορμή την 18η Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, πάντα αρωγός, βοηθός και υποστηρικτής των δράσεων και των εκδηλώσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Ο συμβολικός αυτός εορτασμός που γίνεται κάθε έτος την 18η Μαΐου, θεσμοθετήθηκε από το διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) προκειμένου να τονιστεί και ν’ αναδειχτεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Το ζητούμενο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Οι φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» Νικόλαος Θ. Δούρος και Χρήστος Μούλιας, « είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας το γεγονός ότι τα μουσεία είναι φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, ενισχύοντας τη μόρφωση, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Και προσθέτουν: «Το θέμα του εορτασμού για το 2021, όπως επιλέχθηκε από το διεθνές συμβούλιο των μουσείων (ICOM), αποτελεί αφορμή σκέψης και προβληματισμού για την στενότερη σύνδεση των φορέων του πολιτισμού και της ιστορίας με την κοινωνία που σταδιακά επανακινεί και ανακάμπτει από την πανδημία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement