Connect with us

Αθλητισμός

Θα ζωντανέψουν τα γήπεδα

Published

on

 Οι μικροί αθλητές επιστρέφουν στη δράση μετά από 6 μήνες απραξίας

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Επιτέλους από σήμερα οι μικροί αθλητές επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους γεμίζοντας με φωνές τις άψυχες εγκαταστάσεις μετά από έξι μήνες απραξίας.

Αυτό είναι το ευχάριστο όμως. Από την άλλη, υπάρχουν πολλά, πολλά μέτρα από την Κυβέρνηση που σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν τους μικρούς φίλους, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα μπορούν να παίξουν ένα δίτερμα, αφού απαγορεύεται η σωματική επαφή.

Δυστυχώς, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στα ρεπορτάζ μας, το ποδόσφαιρο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στον αθλητισμό είναι πολλές, ειδικά στην ψυχολογία των μικρών παιδιών μετά τον παρατεταμένο εγκλεισμό που είχαν.

Το ένα από τα θετικά είναι ότι επιτέλους οι μικροί αθλητές θα «ξεκολλήσουν» από τους υπολογιστές και το playstation κάτι που είχε γίνει συνήθεια στη ζωή τους τον καιρό της πανδημίας.

Σήμερα γίνεται η επανεκκίνηση των ακαδημιών, καθώς θα γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται και οι μικροί αθλητές θα έχουν την χαρά να αγωνιστούν.

Δυστυχώς όμως για τους μικρούς αθλητές οι περιορισμοί που έχουν θέση στην προπόνηση για τις δύο πρώτες εβδομάδες είναι πάρα πολλοί.

Η «Γ» επικοινώνησε με ιδιοκτήτες Ακαδημιών της Αχαΐας, όπως ο Δαβουρλής, η Νίκη Προαστίου, o Δίας και ο Αστέρας Μιντιλογλίου/Θησέας, προκειμένου να μιλήσουν για την επανέναρξη της λειτουργίας τους και να μεταφέρουν και τη σκοπιά των παιδιών.

 

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ (ιδιοκτήτης Νίκης Προαστίου)

«Η τελευταία φορά που θα βιώσουμε αυτή τη φυλακή»

Ο ιδιοκτήτης της Νίκης Προαστίου Χρήστος Μοσχόπουλος κυρίως στάθηκε στο ότι τα παιδιά θα παρακολουθούν εξειδικευμένοι άνθρωποι της Ακαδημίας συμβουλεύοντας τόσο τους γονείς όσο και τους προπονητές-αθλητές για τις επιπτώσεις της κλεισούρας που μπορεί να υπήρξαν:

«Η επανέναρξη των Ακαδημιών αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη του χρονικού της σταδιακής επιστροφής. Τα παιδιά θα ξαναγεμίσουν τα γήπεδα. Αυτά όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν γονείς και προπονητές από τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κλεισούρας των παιδιών δεν θα είναι τόσο απλά και εύκολα. Είναι απαραίτητη η παρουσία εξειδικευμένων ανθρώπων στις Ακαδημίες που θα συμβουλεύουν γονείς, προπονητές και αθλητές. Ας  ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που θα βιώσουμε αυτή τη φυλακή σώματος και πνεύματος».

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΔΑΚΗΣ (προπονητής Αστέρα Μιντιλογλίου/Θησέα)

«Θα ζωντανέψουν και πάλι τα άψυχα γήπεδα»

Ένας από τους προπονητές που πραγματικά αγαπούν τη δουλειά τους, αλλά και τα μικρά παιδιά είναι και ο Άγγελος Μπαταδάκης. Ο προπονητής της Ακαδημίας του Αστέρα Μιντιλογλίου/Θησέα είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα την προπονητική ποδοσφαίρου και με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προπονητή από την ΓΓΑ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει και πάρει στο παρελθόν το UEFA C από την ΕΠΟ. Από κει και πέρα έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια από προπονητές του Άγιαξ στην Αθήνα και προπονητικά σεμινάρια από το ΤΕΦΑΑ και άλλους ιδιωτικούς φορείς.

Όντας ένας προπονητής με γνώσεις μίλησε στη «Γ» για την επιστροφή των μικρών αθλητών από σήμερα στα γήπεδα:

“Μετά από 6 μήνες απραξίας περιμένουμε με μεγάλη χαρά τους μικρούς μας αθλητές να γεμίσουν πάλι με τις φωνές τους και τη ζωντάνια τους τα άψυχα τόσο καιρό γήπεδα.

Έχουμε χωρίσει τα γκρουπ ανάλογα με τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων που έχει βάλει το κράτος τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Δεν θα πρέπει να υπάρχει σωματική επαφή για τις πρώτες δύο εβδομάδες σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Αυτό που έχει λείψει πάρα πολύ από τα παιδιά είναι το παιχνίδι, η διασκέδαση και η κοινωνικοποίησή τους και είναι κάτι που πρέπει να μπει ως κεντρικός πυλώνας γύρω από τη διαμόρφωση της προπονητικής διαδικασίας.

Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ανάλογα με την ηλικία τους στις εντάσεις και στον συνολικό όγκο προπόνησης, καθώς η αποχή είναι μεγάλη συν τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και χρειάζεται μια ομαλή επανένταξη με προοδευτικές επιβαρύνσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη σωματική τους ασφάλεια”.

 

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ιδιοκτήτης Rossoneri-Δαβουρλή)

«Χαρούμενοι που επιστρέφουμε στον αθλητισμό»

Ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας του Δαβουρλή Κ. ’92 Ντίνος Παπαγιαννόπουλος όλο αυτό το διάστημα διαμόρφωσε τον χώρο σε πιο ευχάριστο, ενίσχυσε τα πλαστικά γήπεδα με καουτσούκ και εφοδίασε με νέα όργανα το γυμναστήριο. Ο ίδιος τοποθετήθηκε στη «Γ» αναφέροντας ότι είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς αθλητές μετά από 6 μήνες απραξίας: «Η επανεκκίνηση των Ακαδημιών μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια, καθώς οι οργανωμένες εγκαταστάσεις έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ. Είμαστε έτοιμοι, αλλά και πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στον αθλητισμό μετά από 6 μήνες απραξίας».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ιδιοκτήτης Δία)

«Επιστρέφουμε με νέες ιδέες και όρεξη»

Ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας του Δία, Δημήτρης Αργυρόπουλος μίλησε στην «Γ» για την επιστροφή των μικρών αθλητών μετά από έξι μήνες αναφέροντας ότι οι ακαδημίες ξεκινούν με νέες ιδέες, όρεξη και καινοτόμα προπονητικά προγράμματα.

«Μετά από έξι και πλέον μήνες οι μικροί ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα γήπεδα για προπονήσεις. Σήμερα, επιστρέφουν λοιπόν στις προπονήσεις οι νεαροί αθλητές, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊου.

Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το γέλιο και η χαρά για κίνηση και δράση θα επιστρέψουν στα πρόσωπα των μικρών αθλητών. Ξεκινούν επιτέλους οι ακαδημίες με νέες ιδέες, όρεξη και καινοτόμα προπονητικά προγράμματα, διότι πάνω απ’ όλα ο αθλητισμός είναι υγεία και δημιουργία».

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

«Σας γνωρίζουμε ότι η διοικούσα επιτροπή δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου Πάτρας (Δ.Ε.Δ.Γ.Π.Π) συνεδρίασε την Παρασκευή 14/5/2021 στις 19.00 παρουσία του αντιδημάρχου παιδείας και αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου, με θέμα την επαναλειτουργία των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου. Αφού έλαβε υπόψη της το ΦΕΚ 1872/8-5-2021 καθώς και όλες τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ για την ασφαλή επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των αθλητικών ακαδημιών αποφάσισε ομόφωνα να επαναλειτουργήσει τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου από τη Δευτέρα 17/5/2021.

Τα Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου μας λοιπόν, θα επαναλειτουργήσουν όπως ορίζεται από το παραπάνω ΦΕΚ και τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ μόνο για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου ηλικίας 6-12 ετών και μόνο για τις ομάδες γυναικών του Ίκαρου Πετρωτού και Ατρομήτου των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν προκηρυχθεί για το μήνα Ιούλιο από την ΕΠΟ και δεν έχουν αναβληθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement