Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο… εντός, ένας εκτός!- Λιάκος, Ορδίτης, Ασκούνης οι πρώτοι υποψήφιοι στην «κούρσα» διαδοχής του Χρ. Νικολάου

Published

on

 

Δύο υποψηφιότητες από την ομάδα και μία εκτός, κατατέθηκαν και επίσημα χθες στην συνάντηση των στελεχών της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» που έγινε με ικανοποιητική συμμετοχή στο κλειστό γήπεδο της Αχαγιάς.

Συγκεκριμένα στην «κούρσα» της διαδοχής του επικεφαλής της παράταξης, πρώην Δημάρχου, Χρήστου Νικολάου, ανακοίνωσαν πως συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Φίλιππος Λιάκος και Αλέκος Ορδίτης και ο Νίκος Ασκούνης.

Μάλιστα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ασκούνη προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ερωτηματικά, καθώς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση πως η διαδικασία θα είναι «ανοικτή» και σε πρόσωπα εκτός των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

 

Αντίστοιχα, δημοτικοί σύμβουλοι που φέρεται να ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν το ενδιαφέρον τους την τελευταία στιγμή «υπαναχώρησαν», ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να εκδηλωθεί ενδιαφέρον κι από άλλους, αφού επί της ουσίας δεν ανακοινώθηκε η «οριστικοποίηση» της διαδικασίας.

Στην χθεσινή συνάντηση συμμετείχε περίπου το 80% του ψηφοδελτίου της παράταξης στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλεγμένοι και μη, ενώ στη διάρκειά της καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του συνδυασμού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρείς ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν σε γκάλοπ που θα διενεργηθεί στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για να αναδειχτεί η δημοτικότητα του καθενός, ενώ η εκλογή δεν αποκλείεται να γίνει από την  βάση.

Σε κάθε περίπτωση, οι ζυμώσεις θα είναι έντονες το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης και ποιον από τους υποψηφίους θα στηρίξουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement