Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H Αχαγιά «καλωσορίζει» τον Προαστιακό- Από σήμερα τα δρομολόγια ανά δύο ώρες και εισιτήριο 1,4 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αχαγιά «καλωσορίζει» από σήμερα τον Προαστιακό, ο οποίος μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο, εισέρχεται επιτέλους σε τροχιά, ενώνοντας τα δύο αστικά κέντρα της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσωρινά τα δρομολόγια θα έχουν συχνότητα ανά δύο ώρες. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα μισά δρομολόγια του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα, καθώς οι αμαξοστοιχίες του τρένου θα φθάνουν στην έδρα της Δυτικής Αχαΐας ανά δεύτερο δρομολόγιο και τα άλλα μισά θα έχουν τερματικό σταθμό τα Καμίνια.

Αναλυτικά τα δρομολόγια από Κ. Αχαΐα θα είναι: 7 π.μ. –  9 π.μ. – 11 π.μ. – 1 μ.μ.  – 3 μ.μ. και 5 μ.μ και από Αλισσό 4 λεπτά μετά τις παραπάνω αναχωρήσεις

Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια: Αλισσός (Ψησταριά – 19ο χιλ. Πάτρας-Πύργου), Κ. Αχαΐα (περίπτερο πλατείας Παπαγιαννοπούλου και καφεκοπτείο-παντοπωλείο Πατρών-Πύργου 29).

Η τιμή για τους επιβάτες από την Κάτω Αχαΐα θα είναι 1,4 ευρώ, 1 ευρώ το εκπτωτικό, 30 ευρώ η μηναία κάρτα και 20 ευρώ η μηνιαία εκπτωτική κάρτα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς χαιρετίζει με ικανοποίηση την έλευση του Προαστιακού. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «Η επέκταση του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα παραμένει ένα βασικό αίτημα του λαού και των φορέων της δυτικής Αχαΐας ενώ αναμφισβήτητα αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για την πόλη και το δήμο μας! Όπως έχουμε ξαναπεί πρόκειται για ένα σύγχρονο και ασφαλές συγκοινωνιακό μέσο με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες για ολόκληρη την περιοχή! Ωστόσο, στόχος παραμένει η επέκταση της γραμμής κατά 700μ για να φτάσει στο κέντρο της πόλης, η σύνδεση με τις θάλασσές μας, το αεροδρόμιο και το Λάππα Καλογριά! Ταυτόχρονα οφείλουμε να δημιουργήσουμε τους λόγους που θα φέρουν κόσμο στην Αχαγιά και στη Δυτική Αχαΐα!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement