Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο το «Πάτρα – Πύργος» για χάρη του Καλογρίτσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να «σαλαμοποιήσει» το Πάτρα- Πύργος έθεσε σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου για χάρη συγκεκριμένου επιχειρηματία, υπενθύμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι η ερώτηση καθίσταται πράγματι ιδιαίτερα επίκαιρη, δεδομένου ότι νωρίτερα σε άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου κατέθετε ο κ. Καλογρίτσας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. «Είδαμε ότι το εγχείρημα απόκτησης τηλεοπτικού σταθμού συνδέεται με το Πάτρα- Πύργος, διότι έγινε η σαλαμοποίηση του έργου και τα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια τα είχε πάρει ο συγκεκριμένος εργολάβος», επισήμανε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε επίσης ότι η ερώτηση καθίσταται επίκαιρη και λόγω της συνάντησης με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ και τόνισε ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επενδύει στο να γίνει επιτέλους το Πάτρα – Πύργος πράξη.

Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να μεταστρέψει τη στάση της Κομισιόν και να την κάνει να δεχθεί την ένταξη του έργου ως «γέφυρα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Και υπογράμμισε ότι το έργο θα γίνει, κάτι που δεν ήταν δεδομένο εξαιτίας των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πετύχαμε τη συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Επιτροπής, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, στη συνέχεια προχωρήσαμε στην επανένταξη του έργου στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Τώρα, αναμένουμε το σχετικό ‘‘πράσινο φως’’ από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού – την DG COMP – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», εξήγησε. Επομένως τόνισε ότι, παρά και την κρίση του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα δεν έχει μεταβληθεί και είναι εφικτός ο στόχος υλοποίησης του έργου το 2024.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι έχει γίνει η συμβασιοποίηση και έχει αρχίσει η δημοπράτηση για τα έργα οδικής βελτίωσης στον υφιστάμενο άξονα Πάτρα- Πύργος. «Καμία άλλη κυβέρνηση ποτέ δεν πήρε την απόφαση να ρίξει 30 εκ ευρώ στον υφιστάμενο δρόμο. Εμείς είπαμε ότι δεν θα περιμένουμε τρία χρόνια για την ολοκλήρωση του νέου οδικού δικτύου, αλλά θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα επενδύσουμε χρήματα και στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, για να μην έχουμε θανατηφόρα δυστυχήματα», ανέφερε.

Σχετικά με τον οδικό άξονα Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι η νέα χάραξη απομακρύνεται από τον παραδοσιακό οικισμό Λαγκαδίων και προχωράει η ανάθεση μελέτης Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους και Προέλευσης – Προορισμού του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία, με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης του έργου από την ΕΤΕπ.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των γεωτεχνικών ερευνών που απαιτούνται στις θέσεις των τεχνικών έργων και την παράδοσή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στο οικείο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Αναφορικά με το υποτμήμα «Λούβρο – Τριποταμιά – Κόμβος Ηραίας», υφίστανται εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, που ισχύουν έως το τέλος του 2025 και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 116 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ).

Σχετικά με το υποτμήμα της Παράκαμψης Σταυροδρομίου, κι εκεί υφίστανται εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, που ισχύουν έως τα μέσα Ιουνίου του 2024 και το κόστος υπολογίζεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ).

Λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ με τη συμφωνία όλων των φορέων

Στην συνέχεια ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το αίτημα των μηχανικών ΤΕΙ για ρύθμιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τόνισε ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές και αυτό θέλει να επιτύχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. «Δεν είναι λύση κάθε τρεις και λίγο να νομοθετούμε, εάν δεν κάτσουν κάτω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να βρεθεί μία λύση- και αυτό κάνουμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποσαφήνισε δε ότι η πρόταση για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα προέρχεται από μια Επιτροπή 9μελή, στην οποία πέρα από εκπροσώπους των 4 συναρμοδίων Υπουργείων, μετέχουν εκπρόσωποι από το ΤΕΕ, από την Γενική Γραμματεία Συντονισμού, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και εκπρόσωποι και του Συλλόγου Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μάλιστα, η 9μελής Επιτροπή θα επικουρείται στο έργο της από 3μελείς επιτροπές ανά ειδικότητα. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι θα μετέχουν σε όλες τις επιτροπές και εκπρόσωποι των μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης. Μάλιστα σημείωσε ότι η συμμετοχή εκπροσώπων τόσο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο κι από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δείχνει ότι οι εργασίες και οι αποφάσεις της Επιτροπής θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές νομιμότητας κι αντικειμενικότητας.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής ότι προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά και ότι έχει μία τάση ψηφοθηρική. Υπενθύμισε ότι η πρόταση νόμου που είχε κάνει το ΚΙΝΑΛ το 2018, ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, όταν πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν ο κ. Σπίρτζης και όταν είχε ξεσπάσει εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε επίσης πως η ΝΔ είχε ψηφίσει «παρών» το 2019 όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει σχετική νομοθετική διάταξη, αλλά είχε δηλώσει ότι συμφωνούσε επί της αρχής με τη σύγκληση αυτής της Επιτροπής.

www.protothema.gr

Χωρίς κατηγορία

Τραχάνης για τα μετόπισθεν του Αετού Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Κίνηση-ματ έκανε ο Αετός Πατρών ο οποίος απέκτησε των έμπειρο αμυντικό Ξενοφώντα Τραχάνη που έμεινε ελεύθερος από τον Λέοντα Αλισσού.

Μια πολύ σημαντική προσθήκη για τα μετόπισθεν των κιτρινόμαυρων που αναμένεται να βοηθήσει το συγκρότημα του Χάρη Ράντου στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορία.

Ο Τραχάνης έχει εμπειρίες από τα τοπικά πρωταθλήματα και αυτό ήταν στα θετικά της διοίκησης για να τον εντάξει στο ρόστερ του συλλόγου.

Παράλληλα ο Αετός το Σάββατο το απόγευμα έδωσε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Αχιλλέα με αντίπαλο τον Αρη Πατρών και ηττήθηκε με σκορ 2-0.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας(20/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

11:35 Eurosport 1 Γύρος της Φλάνδρας Ποδηλασία
16:05 Eurosport 1 Γύρος της Φλάνδρας Ποδηλασία
17:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 250 2021 Moselle Open
19:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 250 2021 Moselle Open
19:00 Novasports 5HD Μπρίντισι – Αρμάνι Μιλάνο Σούπερ Καπ Ιταλίας
19:30 COSMOTE SPORT 8 HD ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σπαρτάκ Μόσχας Ρωσικό Πρωτάθλημα 2021-22
21:00 COSMOTE SPORT 9 HD Μπενφίκα – Μποαβίστα Liga Portugal BWIN 2021-22
21:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 2021 Moselle Open
21:30 Novasports 4HD Φροζινόνε – Μπρέσια Serie B
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Ουντινέζε – Νάπολι Serie A 2021-22
21:45 Novasports 5HD Βενέτσια – Βίρτους Μπολόνια Σούπερ Καπ Ιταλίας
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Ουντινέζε – Νάπολι Serie A 2021-22
22:00 Novasports 2HD Μπούργος – Λας Πάλμας Β’ Ισπανίας
22:00 Novasports 1HD Μπαρτσελόνα – Γρανάδα La Liga
23:15 COSMOTE SPORT 8 HD Μπράγκα – Τοντέλα Liga Portugal BWIN 2021-22

Περισσότερα

Ελλάδα

Κορονοϊός – Γυμναστήρια: Τι αλλάζει από Δευτέρα 20/09

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορονοϊός φέρνει νέες αλλαγές στα γυμναστήρια, όπου ήδη από την Δευτέρα 13.09.2021 ισχύουν αυστηροί κανόνες για την είσοδο και των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου COVID-19, ανακοινώνουν ότι από την Δευτέρα 20/09/2021 τα αποδυτήρια των γυμναστηρίων θα λειτουργούν με τους ακόλουθους κανόνες:

Η χωρητικότητα καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 15 τμ
Επιτρέπεται η χρήση του 50% των καταϊονιστήρων (ντους)
Απαγορεύεται η χρήση της σάουνας όπου υπάρχει.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN95 ή FFP2 αντί διπλής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα