Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αποκεντρωμένη και το…παζάρι των κωδικών-Χωρίς προϋπολογισμό παραμένει ο Δήμος Αιγιάλειας 

Published

on

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας που συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ επανήλθε προς έγκριση ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2021 με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη Δημοτική Αρχή να επιχειρούν -για πολλοστή φορά- να προσεγγίσουν γύρω από ένα κοινό σχέδιο – πρόταση.

Ο προϋπολογισμός (τον οποίο ψήφισε η μειοψηφία καθώς η Δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό συμβούλων) επέστρεψε έχοντας απορριπτική εισήγηση -στα τέλη της περασμένης εβδομάδας- από την Αποκεντρωμένη διοίκηση. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης γίνεται λόγος για σκόπιμες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου προκειμένου η πρόταση Προϋπολογισμού να μην περάσει, για τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα η Οικονομική Υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε στην πολιτική εισήγηση της αντιπολίτευσης και το σχέδιό της να περικοπούν κονδύλια για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα σε Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια. Kοινοποιώντας στην Αποκεντρωμένη εισήγηση για δημοπρασία έργου της τάξης των 37,2 χιλ. ευρώ, όπως είχε αρχικά προβλέψει η Δημοτική αρχή.

Για τον ίδιο λόγο (μεταβολή ποσών στο σχέδιο Προϋπολογισμού αυθαίρετα, χωρίς θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας) κατηγορεί την αντιπολίτευση (των κ.κ.Γούτου-Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου) η Δημοτική Αρχή.

Και ενώ οι επικεφαλής κατηγορούν αλλήλους, μιλώντας της Πέμπτη στην «Γ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας χτύπησε καμπανάκι για σοβαρές ανωμαλίες στη λειτουργία του δήμου απουσία, πέντε μήνες μετά την έναρξη του νέου έτους, ψηφισμένου και εγκεκριμένου Προϋπολογισμού.

Ήδη το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων βρίσκεται στον αέρα μαζί με άλλες λειτουργίες του δήμου Η! Δημοτική αρχή έφερε εκτάκτως πρόταση για περισυλλογή, εναπόθεση και μεταφορά στη Βόνιτσα, σε ΧΥΤΑ, 8.000 τόνων απορριμμάτων του Αιγίου προκειμένου η πόλη να μην βρεθεί για μία ακόμη φορά αντιμέτωπη με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους, εν μέσω και υψηλών θερμοκρασιών.

ΓΟΥΤΟΣ: ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΚΛΑΨΑ…

Ο κ. Γούτος επανήλθε στο θέμα του προϋπολογισμού, αναφέροντας πως «αν ο κ. Καλογερόπουλος δεν είχε προσφύγει, ανεπιτυχώς, κατά της μείωσης των Δημοτικών Τελών του 2021 τον Δεκέμβριο του 2020, ο Δήμος από τον Ιανουάριο θα είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Η κλάψα του κ. Καλογερόπουλου ότι για όλα φταίμε εμείς ως αντιπολίτευση ή η Κυβέρνηση, κούρασε και δεν έχει καμία ουσία.
Ας αποδεχθεί την πραγματικότητα, ας σεβαστεί την αρχή της πλειοψηφίας κι ας μείνει ήσυχος πως θα φροντίσουμε, με τον πιο παραγωγικό τρόπο, για την καλή πορεία του Δήμου, που οι πολιτικοί του πατρόνες και ο ίδιος, ως λάτρεις της απλής αναλογικής, έριξαν πρόωρα στο βράχο. Έτσι κι αλλιώς… τύποις είναι δημοτική αρχή, αλλά ευτυχώς έχει μια πλειοψηφούσα αντιπολίτευση υπεύθυνη και χρήσιμη για την περιοχή και τους δημότες της. Τελικά, μάλλον αυτό τον ενοχλεί!».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement