Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκο» στην Παντανάσσα-Προβληματισμός στην Εισαγγελική Αρχή Πατρών

Published

on

Σε μια προσπάθεια να μπει «ανάχωμα» στις μαζικές συνεστιάσεις της νεολαίας σε υπαίθριους χώρους, οι οποίοι μπορεί εν μέσω πανδημίαςνα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες, προχώρησε η Αστυνομία.

Προχθές λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, περιπολικά και δικυκλιστές αλλά και πεζοί αστυνομικοί βρέθηκαν σε κομβικά σημεία και με τα ηχητικά μηνύματα καλούσαν τους νέους να μην συνωστίζονται για λόγους δημόσιας υγείας.
Μετά από τις εικόνες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα αλλά και τον απίστευτο συνωστισμό τη νύχτα του Σαββάτου, η Αστυνομία παρενέβη για να αποτρέψει το ίδιο σκηνικό τα μεσάνυχτα της Κυριακής αλλά και χθες το βράδυ.
Παρών στο σημείο ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, ενώ επικεφαλής των μέτρων ήταν ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας Βασίλης Σαράτσης.
Ωστόσο, οι νέοι μπορεί στη θέα των αστυνομικών να έφυγαν από την πλατεία της Παντανάσσης αλλά βρήκαν καταφύγιο στις γειτονικές σκάλες στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες πλατείες.
Εξάλλου, προχθές το βράδυ, στην πλατεία Όλγας υπήρχαν πάνω από διακόσια άτομα.
Η Αστυνομία επιχειρησιακά και σε κεντρικό μάλιστα επίπεδο έχει αποφασίσει να χειριστεί με ήπιο τρόπο τα φαινόμενα συνωστισμού στους δημόσιους χώρους και τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται αμέσως μετά κλείσουν τα καταστήματα εστίασης, στα οποία δεν επιτρέπεται η χρήση μουσικής.
Η μουσική από τα υπαίθρια πάρτι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τα φαινόμενα κοσμοσυρροής παρά τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» έχουν προκαλέσει προβληματισμό και στην Εισαγγελική Αρχή Πατρών, η οποία φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αδρανή» τη στάση της Αστυνομίας.
Εισαγγελικοί κύκλοι αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παρέμβασης για να διερευνηθεί συνολικά ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος.

Εξάλλου χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement