Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

30 παραγωγές στο Ηρώδειο-Από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραχωρήσεις του Ωδείου Ηρώδου Αττικού κατά τη φθινοπωρινή περίοδο 2021 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και περιλαμβάνουν 24 νέες και 6 παραγωγές που είχαν ακυρωθεί το φθινόπωρο του 2020 κατ’ εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
26 & 27 Αυγούστου: «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.
28 & 29 Αυγούστου: «Best of Verdi, Puccini, Gounod, & Tchaikovski With The Solists of Bolshoi Opera Of Moscow» (όπερα). Μουσική παράσταση.
30 Αυγούστου: «Μανώλης Μητσιάς – 50 Χρόνια Χρυσάφι». Συναυλία του Μανώλη Μητσιά με αφορμή τον εορτασμό του καλλιτέχνη για την 50ετή παρουσία και συμβολή του στο ελληνικό τραγούδι.
31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου: «Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός» – Ίδρυμα «Το σπίτι του ηθοποιού». Μουσική, θεατρική εικαστική παράσταση, μια περιήγηση στον κόσμο του Μ. Ευθυμιάδη, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με σκηνές μέσα από τον Καραγκιόζη και με αποσπάσματα από τον Θούριο του Ρήγα που θα εμπλουτιστούν με τους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών.
2 Σεπτεμβρίου: «Από τις αρχαίες ποιήτριες στα σύγχρονα ηχοχρώματα». Μουσικοχορευτική παράσταση σε δύο μέρη με πρωτότυπες συνθέσεις της Λένας Πλάτωνος και τη συμμετοχή τριών μουσικών και δύο χορευτριών.
3 Σεπτεμβρίου: «Ο Φτωχούλης του Θεού». Πρόκειται για μια λαϊκή όπερα, σε μουσική Δ. Παπαδημητρίου και λιμπρέτο βασισμένο σε κείμενα Ν. Καζαντζάκη, Τζ. Γιόργενσεν, Χ. Έσσε.
6-7 Σεπτεμβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη -Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αργυρώ Χιώτη.
8 Σεπτεμβρίου: Tchaikovsky Symphony Orchestra. Συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι αφιερωμένη στον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
12-13-14 Σεπτεμβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): Gala Jonas Kaufman (συναυλία)-Εθνική Λυρική Σκηνή Συναυλία του διεθνούς φήμης τενόρου Jonas Kaufmann που θα συμπράξει με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
15-16 Σεπτεμβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Ιχνευταί» του Σοφοκλή-Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινός.
17 Σεπτεμβρίου: «Τραγούδια της καρδιάς Γιάννης Πάριος». Συναυλία του Γιάννη Πάριου.
19-20 Σεπτεμβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Προμηθέας Δεσμώτης» (θεατρική παράσταση)- Θέατρο Πορεία – Δημήτρης Τάρλοου. Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Ά. Μπινιάρη.
24-25 Σεπτεμβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Classic Rocks 5 – Athens State Orchestra meets rock stars» (συναυλία)- Κρατική Ορχήστρα Αθηνών– Αλίκη Φιδετζή.
27 Σεπτεμβρίου: «Yann Tiersen live στο Ηρώδειο». Συναυλία του συνθέτη Υann Tiersen με συνοδεία 3 μουσικών.
28 Σεπτεμβρίου: «Outwitting the devil/ AKC – Akram Khan Company». Χοροθεατρική παράσταση σε χορογραφία του Akram Khan.
2-3 Οκτωβρίου (η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Βάκχες» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
4-5 Οκτωβρίου ( η πρώτη μέρα για δοκιμή): «Ορέστης» του Ευριπίδη. Θεατρική παράσταση σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.
7 Οκτωβρίου: Pink Martini. Συναυλία του συγκροτήματος της lounge-jazz μουσικής σκηνής με ερμηνεύτρια την China Forbes.
8 Οκτωβρίου: Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί μια επιλογή από τα τραγούδια του καλλιτέχνη. Θα τον συνοδεύει η ορχήστρα των φίλων της Μουσικής «Καμεράτα».
9-10 Οκτωβρίου: «Καπετάν Μιχάλης, Νίκου Καζαντζάκη» (μουσικοθεατρική παράσταση)- ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Η παράσταση αποτελεί συνεισφορά και εκπροσώπηση της Κρήτης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
11 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία του Γ. Χατζηνάσιου για τη συμπλήρωση 50 ετών καριέρας του συνθέτη και πιανίστα Γ. Χατζηνάσιου.
12 Οκτωβρίου: «Λίνα Νικολακοπούλου «Τα σχήματα των αστεριών». Συναυλία της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου που συμπληρώνει σαράντα χρόνια στη δισκογραφία (1981-2021).
13 Οκτωβρίου: «Φορώντας Χρώματα Ανοικτά», μελοποιημένη ποίηση Γιώργου Σεφέρη». Μουσικοθεατρική παράσταση σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα που πραγματοποιείται με άδεια της κληρονόμου του ποιητή, Άννας Λόντου.
14 Οκτωβρίου: «Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Απόστολο Καλδάρα». Συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Γ. Νταλάρα στην οποία θα συμμετέχουν 3 καλλιτέχνες και δεκατέσσερις μουσικοί.
Εκτός από αυτές τις νέες παραγωγές θα παρουσιαστούν κι εκείνες που είχαν αναβληθεί πέρυσι.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement