Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

“Δράμα” η αυλαία για την Παναχαϊκή-Με κακή εμφάνιση έχασε (2-1) εντός από τη Δόξα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αυλαία με ήττα για την ομάδα της Παναχαϊκής η οποία παρότι προηγήθηκε με 1-0 έχασε τελικά εντός έδρας με 2-1 από την πιο «πεινασμένη» Δόξα Δράμας στο τελευταίο φετινό παιχνίδι των πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ 2 και έτσι έκλεισε με αρνητικό πρόσημο μια ομολογουμένως χαμένη χρονιά που οι αγωνιστικοί στόχοι δεν επετεύχθησαν.

Η πατρινή ομάδα πέρα από μερικά 5λεπτα που προσπάθησε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, παρουσιάστηκε νωθρή, χωρίς διάθεση να βγει μπροστά. Ορισμένοι έμπειροι παίκτες μάλιστα βρέθηκαν σε κακή μέρα κάνοντας πολλά και αβίαστα λάθη.
Από την άλλη η Δόξα, ειδικά όταν βρέθηκε να χάνει με 1-0 ήταν καλύτερη, ήταν πιο επικίνδυνη και σε συνδυασμό με τα κενά στην άμυνα των κοκκινόμαυρων, μπόρεσε να πετύχει 2 γκολ και να πάρει τους 3 βαθμούς με τους οποίους πανηγύρισε την παραμονή της.
Από εκεί και πέρα πλέον όλο το βάρος στην Παναχαϊκή πέφτει στην επόμενη χρονιά, στο ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της διοίκησης Μπάρλου και οι αποφάσεις που θα πάρει ενώ στον αέρα είναι αν θα αποκτηθεί τεχνικός διευθυντής…
ΕΠΕΣΕ Η ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΔΟΞΑ
Έτσι μετά την ολοκλήρωση των πλέι-άουτ η Ιεράπετρα «τράβηξε» μαζί της στη Football League την ΑΕ Καραϊσκάκης, αφού κατάφερε να κερδίσει μέσα στην Άρτα με 3-0 και να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για παραμονή εκτός και αν αλλάξει τα δεδομένα η αναδιάρθρωση.
Την ίδια ώρα η Δόξα Δράμας πέρασε με ανατροπή από την Πάτρα και έμεινε στην κατηγορία, τα Τρίκαλα κέρδισαν με 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας και παρέμειναν και αυτά στην Super League 2.
Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Στα του χθεσινού αγώνα, η Παναχαϊκή δεν μπήκε ιδιαίτερα δυνατά, όπως και στην Κρήτη, ήταν λίγο πιο χαλαρή και επεδίωξε να δώσει βάρος στην άμυνα όμως το ίδιο ίσχυε και για τη Δόξα Δράμας που παρότι καιγόταν, δεν μπορούσε να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, η πατρινή ομάδα απείλησε για πρώτη φορά στο 17΄ με το σουτ του Παπαδόπουλου από το οποίο ήρθε το κόρνερ που έφερε το γκολ για τον Μπρους ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.
Η Δόξα αντέδρασε μετά το γκολ, έγινε πιο ζωηρή και βγήκε στην αντεπίθεση απειλώντας σε 1- 2 περιπτώσεις. Ειδικά στη φάση του 20΄ που ο Κοντός έκανε το σουτ αλλά ο Κολοβούρης του είπε «όχι».
Η Δόξα Δράμας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32΄ μετά το σχεδόν ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Κουτσιανικούλης και εκτέλεσε εύστοχα ο Μαυριάς για να κάνει το 1-1.
Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η πατρινή ομάδα είχε μια «φλύαρη» κατοχή αλλά χωρίς να πλησιάσει την αντίπαλη εστία και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο β΄ ημίχρονο, η πατρινή ομάδα με νέο πρόσωπο τον Κόκκα αντί του Μπάτροβιτς προσπάθησε να μπει πιο δυνατά όμως δεν τα κατάφερε. Γενικά ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε μέτριος με τις δύο ομάδες να κρατούν το μηδέν στην άμυνα.
Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, Η ΔΡΑΜΑ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ
Στο 54΄ η Παναχαϊκή έχασε ευκαιρία για γκολ όταν ο Κόκκας έβγαλε στον μόνο του Σκεπετάρη, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Στεφανάκος.
Η Δόξα όμως ήταν πιο εύστοχη καθώς στην πρώτη κλασική ευκαιρία στο 57΄ όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα για τον αφύλακτο Μαυριά και αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.
Παρά το 1-2, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έβγαιναν μπροστά με στόχο ένα ακόμα γκολ απέναντι στην Παναχαϊκή που δεν φαινόταν κινητική.
Στα τελευταία λεπτά, η πατρινή ομάδα με τους Γιούση και Σταμόπουλο να μπαίνουν στο γήπεδο, ήταν πιο κινητική, πίεσε λίγο παίζοντας από τα άκρα για κάποιο γκολ χωρίς όμως να βρει αξιόλογη φάση.
Η Δράμα είχε στο τέλος 2 καλές στιγμές με καλύτερη το σουτ του Κουτσινικούλη που απέκρουσε ο Κολοβούρης στο 89΄. Η πατρινή ομάδα στον αντίποδα είχε ένα δυνατό σουτ του Γιούση στις καθυστερήσεις που πήγε άουτ και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Larrea, Μπελεζάκης, Bruce, Μουστακόπουλος (66′ Γιούσης), Cerruti, Παπαδόπουλος (80′ Σταμόπουλος), Σκεπετάρης, Μασούρας, Κουσκουνάς, Batrovic (46′ Κόκας).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Βασιλακάκης): Στεφανάκος, Παρασκευάς (75′ Μπελεβώνης), Μπολάκης, Άντερσον, Αγιώτης, Αγγελόπουλος (66′ Μαρινάκης), Χάμοντ, Μενσά (88′ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Κόντος (88′ Μπαράνκο), Μαυρίας.
• Αν και το πέναλτι που σφύριξε ο Τσαμούρης (Πειραιά) ήταν αυστηρό, εν τούτοις ο ρέφερι δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος όπως και οι βοηθοί του Βεργέτης (Αργολίδας)-Νιδριώτης (Αθήνας).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement