Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Δύσκολη η νύχτα – Καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας με την κατάσταση να είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο στη διασταύρωση με Αλεποχώρι.

Στο σημείο σύμφωνα με το korinthostv επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ ενώ καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

Οι φλόγες κατακαίουν δασική έκταση ενώ – σύμφωνα με το newsit.gr έχουν φτάσει και στα σπίτια και σύμφωνα με μαρτυρίες των δασοπυροσβεστών στο loutrakiblog καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι.

Η περιοχή έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους ενώ υπάρχουν και δεκάδες εξοχικές κατοικίες ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Σχίνος και Αγιά Σωτήρα και δεν κινδυνεύουν άνθρωποι. Η φωτιά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα.

 

Πρώτη ενημέρωση: Mεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας.

Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Γι’ αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται οι οικισμοί Σχίνος και Αγ. Σωτήρα.

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Στην περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια ώρα, το τοπικό μέσο loutrakiblog.gr μεταδίδει ότι σύμφωνα με δασοπυροσβέστες καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι – πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement