Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φ. Καρβελης: «Είμαστε κατά της στείρωσης των ζώων εργασίας»-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κυνηγούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πατρών, με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών, που αφορά στα «ζώα συντροφιάς».

Την ίδια ώρα γίνονται αντίστοιχες κιντοποιήσεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Οι κυνηγοί αντιδρούν στο σχέδιο νόμου διότι όπως αναφέρουν «προβλέπει μεταξύ άλλων την καθολική στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, εμπεριέχει διακρίσεις και σκοπιμότητες που στρέφονται ευθέως κατά της κυνηγετικής οικογένειας».
Από την πλευρά ο πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Πατρών Φώτης Καρβελής, είπε: «Θέλουμε να τηρηθούν οι υπάρχοντες νομοί, είμαστε υπέρ της ευζωίας των ζωών, δεν τα έχουμε μόνο ως εργαλεία, είναι οι σύντροφοι μας στο κυνήγι αλλά και στο σπίτι.
Είναι τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας δεν τα μπερδεύουμε αλλά και τα δυο τα περιποιούμαστε ανάλογα.
Βέβαια και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα τους οίκου μας αλλά από εκεί και πέρα όμως έχουμε τη καλή διάθεση να έρθουμε σε μια συζήτηση. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως είμαστε κατά της στείρωσης των δεσποτομενων ζωών ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα ζώα του, μπορεί να ζευγαρώσει και να μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει επιτυχίες από ομάδες κοινοφιλων.
Επιβάλλεται ο ερασιτέχνης εκτροφέας να μπορεί να ζευγαρώνει, από κάτι ρομαντικούς έχουν διατηρήσει τόσες και τόσες φυλές. Όλα οι ράτσες είναι ζώα εργασίας, φανταστείτε να στειρωθούν, δεν θα υπάρξει εξέλιξη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement