Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι δηλώνει στην «Γ» ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης με αφορμή τη διαταγή για την ΕΜΑΚ

Στην Αχαΐα από τους 525 υπηρετούντες έχουν εμβολιαστεί ήδη οι 399!

Published

on

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Αντιδράσεις στο προσωπικό της Πυροσβεστικής και στους κόλπους της ΕΜΑΚ και στην περιοχή μας, έχει προκαλέσει η διαταγή που εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου τονίζεται πως στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης «δεν είμαστε αντίθετοι με τον εμβολιασμό, αλλά διαφωνούμε με την διατύπωση της διαταγής. Θεωρούμε πως η προσέγγιση θα έπρεπε να ήταν εντελώς διαφορετική και το ύψος της». Σημείωσε δε πως «δεν υπήρχε λόγος για να εκδοθεί μια τέτοια διαταγή καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο, δείχνουν πως ο εμβολιασμός κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα».

Ειδικότερα, οι αριθμοί πιστοποιούν ότι στην Αχαΐα έχουν ήδη εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις οι 210 σε σύνολο 525 υπηρετούντων (ενστόλων και πολιτικών υπαλλήλων), επιπλέον 189 έχουν κάνει την πρώτη δόση και άλλοι 100 είναι στην λίστα αναμονής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος μετέφερε την ενόχληση των μελών του σώματος των ΕΜΑΚ, χαρακτήρισε λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα».

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πραγματοποιήσουν έως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους. Καλούνται, επίσης, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement