Υλικά (για 4 άτομα)
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 τομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
500 γρ. ψίχα μυδιού
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρετε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί. Προσθέτετε τις τομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζετε για 4΄. Σερβίρετε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο. Λίγος χυμός λάιμ θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.