Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: «Ποτέ την Κυριακή» με βολές κατά Άδωνι

Published

on

Επίθεση στους εμπόρους της Πάτρας εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης να μην ανοίξουν τα καταστήματα την περασμένη Κυριακή.

«Ξέρουμε καλά ότι δεν λείπουν ούτε οι μέρες αλλά ούτε οι ώρες από τον κόσμο να ψωνίσει» είπε ο Ειδ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, επισημαίνοντας ότι αυτό που λείπει είναι η πραγματική στήριξη και η έλλειψη προοπτικής.

Ο Αδ. Γεωργιάδη απάντησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας «να αφήσει τα κομμουνιστικά μανιφέστα που άκουσα προηγουμένως και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας».
Ο Ειδικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Τ. Νικολακόπουλος μίλησε στο Open για το κάλεσμα του συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι οι περισσότερες μέρες και ώρες οι οποίες λείπουν στους ανθρώπους για να ψωνίσουν ενώ αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά της πόλης.

«Αγορά και καταστήματα δεν ανοίξανε. Γύρισαν την πλάτη τους στο άνοιγμα της αγοράς αποδεικνύοντας πόσο άστοχο και πόσο εκτός αγοράς είναι το συγκεκριμένο μέτρο. Πλέον ξέρουμε καλά ότι δεν λείπουν ούτε οι μέρες αλλά ούτε οι ώρες από τον κόσμο να ψωνίσει. Παρόλα αυτά τα δικά μας καταστήματα βλέπουμε τώρα έξι μήνες να ανοιγοκλείνουνε και τα κρούσματα δε λένε να πέσουν.

Δυστυχώς, υπάρχουν συνάδελφοι που με τις επιλογές αυτές βλέπουν τα καταστήματα τους να εξευτελίζονται, να ταπεινώνονται. Άνθρωποι οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα και βρίσκονται μετά από μνημόνια, κρίση, capital controls ένα βήμα πριν το κλείσιμο με την κρίση του κορονοιού. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής ένα πραγματικό σχέδιο για τη στήριξη του κλάδου μας. Το πιο σημαντικό θεωρώ όμως πως είναι η προοπτική και η έλλειψη προοπτικής αυτή τη στιγμή στους νέους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Νικολακόπουλος.

O EMΠΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης αυτής, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, καλεί τα μέλη του, να μην ανοίξουν και πάλι μεθαύριο 23 Μαϊου.
Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει, μάλιστα, τα εξής;

«Την Κυριακή 16 Μαΐου ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους. Φάνηκε πόσο ανεδαφικά είναι τα επιχειρήματα περί «αντίδωρου» ενίσχυσης της αγοράς έναντι των πολύμηνων καταστροφικών και αναποτελεσματικών lockdown και των διάφορων «έξυπνων» click.

Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος μιας χούφτας μεγάλων συμφερόντων.
Την Κυριακή 23/5 οι συνάδελφοι και οι καταναλωτές θα δώσουν την απάντησή τους και θα ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Θα αφήσουν τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη να μετράει στα δάκτυλα του ενός χεριού τα «χιλιάδες» συγχαρητήρια που του στέλνουν οι πολυεθνικές αλυσίδες.
Ούτε ένα κατάστημα ανοικτό την Κυριακή.
Ούτε ένα ευρώ από τους καταναλωτές στις πολυεθνικές αλυσίδες.
Ποτέ την Κυριακή».
«ΑΓΟΡΑ-ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ…»
Εξ άλλου η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με αφορμή την επανεκκίνηση της αγοράς, του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών στηρίζει ολόθερμα την καμπάνια “ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Όπως αναφέρει «τώρα είναι η ώρα, εμάς των ίδιων των πολιτών, να στηρίξουμε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές τους δομές στην περιοχή μας αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού εμπορίου. Αλληλένδετοι και αλληλέγγυοι να στηρίξουμε τα καταστήματα της περιοχής μας, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τέλος εμάς τους ίδιους γιατί όλοι είμαστε ένας κρίκος της ίδιας αλυσίδας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement