Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Νο paper limit»-Νέα ενότητα εικαστικών εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με έκθεση Ελλήνων και Πολωνών καλλιτεχνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι και την Δημοτική Πινακοθήκη, προχωρά από φέτος στην καθιέρωση μίας νέας ενότητας εικαστικών στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας με τίτλο «No Paper Limit» . Για φέτος στο πλαίσιο αυτής της ενότητας έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία της έκθεσης «ILLUSION» με την συμμετοχή Ελλήνων και Πολωνών Καλλιτεχνών.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της στο Διοικητικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αρχική σκέψη ήταν η έκθεση να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Da Vinci στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, λόγω του βασικού θέματος των έργων της ενότητας «No Paper Limit» και της συνάφειάς του με το αντικείμενο παραγωγής του εργοστασίου χαρτιού. Μία ακόμα αίθουσα, η οποία ανακαινίσθηκε με χρήματα των πατρινών και που δυστυχώς βανδαλίστηκε και καταστράφηκε και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή μιας τέτοιας έκθεσης.
Γι’ αυτό τον λόγο, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ανακαινισμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων όπου θα εκτεθούν περισσότερα από 40 έργα και θα διαρκέσει από την 1η έως και την 31η Ιουλίου.
Η ιδέα του έργου «No Paper Limit» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 από τον δημιουργό του Janusz Jerzy Cywickii στην Πολωνία, στην Πινακοθήκη Sztuki Wspolczesnej στο Przemisl σε μία μεγάλη διεθνή ομαδική έκθεση καλλιτεχνών (EAA). Σε αυτό το πλαίσιο, η συγκεκριμένη Πινακοθήκη πραγματοποίησε όχι μόνο διεθνείς εκθέσεις, αλλά και εθνικές ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Φινλανδία κ.λπ.
Η έκθεση θα αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ως βάση της δημιουργίας τους το χαρτί ως το κύριο και μοναδικό υλικό, σε διαφορετικές παραλλαγές και ερμηνείες. Ως – εκτύπωση (χαρακτική, λιθογραφία, λινό και ξυλογραφία και μονοτυπία, γκραβούρα, κλπ.) καθώς και τυχόν μικτές τεχνικές (μικτά μέσα), σκάλισμα, γλυπτική από χαρτί ή εγκατάσταση με χρήση χαρτιού, κολλάζ και άλλες μεθόδους συνδυασμού διαφόρων τεχνικών.
Μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών θα συμμετέχουν εικαστικοί που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας ή κατάγονται από την Πάτρα και είναι οι: Αναγνωστόπουλος Νίκος, Βάος Αντώνης, Καρατζά Άννα, Μπαρμπαγιάννη Έλλη.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement