Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Τα ανοίγματα δεν αντέστρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Είμαστε σε αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε μεταξύ άλλων σε πρωινή εκπομπή του Open ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαστε σε αργή αποκλιμάκωση. Αυτή την εβδομάδα έχουμε και το αποτύπωμα του ανοίγματος της εστίασης. Δεν φαίνεται στραβοπάτημα. Τα ανοίγματα δεν αντέστρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης. Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε θα αρθούν κι άλλα μέτρα, όπως η μουσική που μπορεί να επιτραπεί και μέσα στο Ιούνιο».

Αναφορικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δεξιώσεων τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ για τα φροντιστήρια σημείωσε ότι δεν γίνεται να γίνουν όλα τα βήματα μαζί.

«Για να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες, το σύστημα πρέπει να γίνει πιο ζεστό. Να αποκτήσει ψυχή το σύστημα» ανέφερε ενώ για τα self test ξεκαθάρισε πως δεν διασφαλίζουν ότι είμαστε αρνητικοί και πως πρέπει να το κάνουν και όσοι εμβολιάστηκαν και όσοι νόσησαν.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στα νησιά ανέφερε ότι 22.000 ιατρεία είναι στη διάθεση του συστήματος για να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν πιο γρήγορα.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement