Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο-O Kυριάκος Μητσοτάκης με πέντε παιδιά από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μαζί με πέντε μαθητές από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο της Πάτρας.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Νίκος Σταθακόπουλος.
Η ξενάγηση έγινε από τον υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συνοδεία της υφυπουργού αρμόδιας για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Γιώργου Παπαναστασίου.
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στο τέλος της επίσκεψης ο πρωθυπουργός έδωσε στα πέντε παιδιά αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο και οι νεαροί μαθητές του είπαν ότι θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα μεταβαίνοντας στην Ακρόπολη.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου Κατερίνα Γρέγου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες του ΕΜΣΤ, τα πλεονεκτήματα των κτιριακών υποδομών του και η θέση που έχει στον αστικό ιστό, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη τέχνη με τα αρχαία δημιουργήματα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement