Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας μετά από θρίλερ, νίκησε το Λαύριο και είναι ένα ..βήμα από τους τελικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Παιχνίδια για γερά νευρά έγινε πάλι στο Τόφαλος όπου η ομάδα του Προμηθέα παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Τζεραι Γκραντ, έδειξε πάθος και ψυχραιμία στο τέλος με αποτέλεσμα να νικήσει πεντακάθαρα εντός με 68-66 το Λαύριο στον  2ο  ημιτελικό της basketleague  και να κάμνει το 2-0 στη σειρά.

Η Πατρινή ομάδα που είχε κορυφαίο τον Γιαννόπουλο με 22 πόντους και 7 τρίποντα, θέλει πλέον μια ακόμα νίκη -επόμενο παιχνίδι την Δευτέρα 20.00) στο Λαύριο- για να φτάσει στην πρόκριση στους τελικούς.

To ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το φινάλε, το Λαύριο προσπάθησε να κάνει το break, όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ από τον Ντιαλό πάνω στον Κλαβέλ στα 0.9″ πριν από το φινάλε, έδωσε τη νίκη στον Προμηθέα.

Πάντως επειδή στο τέλος υπήρξαν διαμαρτυρίες του Λαυρίου στο τέλος για το φάουλ πάνω στον Κλαβελ, να πούμε πως ήταν πεντακάθαρο φουλ, μάλιστα οι ρέφερι το ειδαν στο instant replay και σωστά έδωσε αντιαθλητικό.

Οι άνθρωποί του Λαυρίου  διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα με ένα παίκτη της ομάδας να θέλει να επιτεθεί στην τριάδα των διαιτητών και τον συγκράτησαν οι ψυχραιμότεροι για να μην υπάρξει συνέχεια.

Αν κάποιοι μπορεί να έχουν παράπονο από την διαιτησία, ήταν οι άνθρωποι του Προμηθέα  και μια από τις πιο ενδεικτικές είναι στην προτελευταία επίθεση  όπου ο Κλαβελ κάνει το μπάσιμο, πήρε το φάουλ αλλά οι ρέφερι έδωσαν βήματα.

H μεγάλη μάχη έγινε στην τελευταία περιοδο, το Λαύριο βρήκε κάποια κενά στην άμυνα του Προμηθέα και με οδηγό τον Κάρτερ έφτασε στο +7 (53-60). Παρόλα αυτά, τα τρίποντα των Γιαννόπουλο, Κλαβέλ, Φορντ και τα καλάθια του Γκραντ, έφεραν την ομάδα του Μάκη Γιατρά στο +4 (66-62)! Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 66-66, έχασαν την τελευταία επίθεση και ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έκανα αντιαθλητικό φάουλ με τον Ντιαλό, ενώ στην προηγούμενη επίθεση φαίνεται να έχει γίνει φάουλ στον Κάρτερ. Οι Πατρινοί ευστόχησαν στις βολές που ακολούθησαν και το 2-0 ήρθε (68-66).

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Λαύριο, εκεί όπου οι Πατρινοί ψάχνουν τη νίκη που θα τους στείλει στους τελικούς, ενώ η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα προσπαθήσει να μειώσει για να παραμείνει ζωντανή στη σειρά.

TΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-16, 38-32, 49-52, 68-66.

Π0ΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Λούντζης 11, Τζεριάν Γκραντ 10 (1), Κλαβέλ 5 (1), Δ. Αγραβάνης 7 (1), Αγκμπελίζ 10 Φορντ 3 (1), Γιαννόπουλος 22 (7), Ι. Αγραβάνης.

ΛΑΥΡΙΟ ( Σερέλης): Μουράτος 9, Κάρτερ 29 (2), Ντιαλό 11 (2), Ντέιβις 7 (1), Γερομιχαλός 4, Περσίδης, Κόζι, Ανοσίκε 6.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement