Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο εδώλιο για αμέλεια-Τέσσερις γιατροί του Γ.Κ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», κατηγορούνται για τον θάνατο 42χρονου ασθενή 

Published

on

Τέσσερις γιατροί νοσηλευτικού ιδρύματος της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για τον θάνατο ενός 42χρονου.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι, εξετάστηκε από γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων, υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι του συνεκτιμώντας τα συμπτώματα που είχε. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς υπέστη ρήξη θωρακικής αορτής.

Το τραγικό περιστατικό, σημειώθηκε το 2014 και τρία χρόνια μετά, η οικογένειά του υπέβαλε μηνήσεις σε βάρος των γιατρών που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο για αμέλεια, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου.
Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες από την στιγμή που ο ασθενής προσήλθε στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, υπεβλήθη σε ιατρικό και διαγνωστικό έλεγχο ενώ εστίασαν πως ο ασθενής δεν είχε συμπτώματα που να παρέπεμπαν σε ρήξη θωρακικής αορτής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης ο θάνατος του ασθενούς επήλθε από οξύ διαχωρισμό θωρακικής αορτής.

Η οικογένεια του αποβιώσαντα υποστηρίζει πως όταν πήγαν στο Νοσοκομείο ο 42χρονος είχε έντονους πόνους στην κοιλιά και στην πλάτη, του έκαναν εξετάσεις και μετά του είπαν να πάει στο σπίτι με συγκεκριμένες οδηγίες, όπως χρήση αναλγητικών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ασθενής πέθανε στο σπίτι του, στα χέρια των δικών του ανθρώπων, με την οικογένειά του να υποστηρίζει πως έφυγε αβοήθητος.

«ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ»

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, η σύζυγος του θύματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι γιατροί (καρδιολόγοι και παθολόγοι) με τις παραλείψεις τους δεν του έδωσαν ευκαιρία να ζήσει.

Υποστήριξε ακόμα πως όσα είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου «είναι ψευδή» αμφισβητώντας ότι ο σύζυγός της υπεβλήθη σε εξετάσεις αλλά και το γεγονός ότι ανέγραφαν πως ο ασθενής προσήλθε με κοιλιακό άλγος, ενώ είχε έντονους πόνους στο στήθος και στον θώρακα.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο γιος του θύματος, ο οποίος επανέλαβε ότι αρχικά τον πατέρα του τον είδαν οι καρδιολόγοι και εν συνεχεία οι παθολόγοι, οι οποίοι του είπαν να πάει στο σπίτι του.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement