Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Σημαντικό για την Παναχαϊκή αν θα περάσει η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 2

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αναμένεται να παίξει ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν από την διοίκηση της Παναχαϊκής ενόψει της επόμενης μέρας είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση ή όχι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπως είναι η θέληση της πολίτικης ηγεσίας.

Άλλωστε είναι γνωστό πως στο νομοσχέδιο που προωθεί ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει βάλει πλώρη για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 η οποία θα γίνει με 32 ομάδες και να καταργηθεί επί της ουσίας η football league.
Βέβαια η Σούπερ Λιγκ 2 είναι αρνητική στην αναδιάρθρωση και επιθυμεί οι ομάδες να παραμείνουν 14, όπως ορίζει η προκήρυξη που έχει υπογραφεί από το περασμένο καλοκαίρι καιμιλά για υποβιβασμό 2 ομάδων και άνοδο 4 ομάδων από την football league.
Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με τα χρήματα αφού για κάθε ΠΑΕ είναι διαφορετικά τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο αν μοιραστούν διά 14 και διαφορετικά αν είναι διά 32. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η κάθε πλευρά θα πιέσει για να προχωρήσει η δική της περίπτωση.
Όπως λένε οι πληροφορίες το θέμα είναι ανοιχτό και επί της ουσίας το άσχημο είναι πως κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση αφού και η πολιτεία από την πλευρά της αναμένεται να βάλει όλα τα όπλα στο τραπέζι για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.
Το θέμα παρακολουθεί στενά και η Παναχαϊκή η οποία όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν ανανεώσει το εισιτήριό της στην κατηγορία, επιθυμεί να μην γίνει αναδιάρθρωση και στο νέο πρωτάθλημα να υπάρχουν 14 ομάδες ώστε τα έσοδα να είναι αυξημένα.
Πάντως οι κοκκινόμαυροι είναι σημαντικό να μην χάσουν χρόνο και να τρέξουν τις εξελίξεις σε όσα μέτωπα μπορούν για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Από εκεί και πέρα στασιμότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής σχετικά με την επόμενη μέρα καθώς υπάρχει αναμονή ενόψει της άφιξης του Παύλου Μυροφορίδη που αναμένεται την επομένη εβδομάδα στην Πάτρα για να μιλήσει με τον Γιώργο Μπάρλο.
Αυτό που αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα -ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, από την ΠΑΕ είναι να κληθούν οι παίκτες που ακόμα παραμένουν στην Πάτρα να έρθουν στα γραφεία του Γιώργου Μπάρλου για να συζητήσουν.
Η συζήτηση θα έχει καθαρά θέμα το οικονομικό, να υπάρξει συμφωνία με τους παίκτες σχετικά με τα φετινά οφειλόμενα ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες για την περίοδο 20-21.
Απομένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό και κυρίως αν θα κλείσουν ομαλά όλες οι περιπτώσεις ή όχι με αποτέλεσμα να έχουμε κίνδυνο νέων προσφυγών που θα επιβαρύνουν την επόμενη μέρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement