Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο 25,79% το ποσοστό εμβολιασμών στην Αχαΐα

Published

on

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Αχαΐα δεν αποτυπώνεται μόνο μέσα από τους απόλυτους αριθμούς εμβολιασμών που παρουσιάζει η κυβερνητική πλατφόρμα emvolio.gov.gr, αλλά και από τον συγκριτικό πίνακα που δημοσιεύει το idMEDLab και δείχνει τον πρόοδο του εμβολιασμού των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας σε αναλογία πληθυσμού.

Ο συγκεκριμένος πίνακας εμφανίζει πως το ποσοστό εμβολιασμού στη Τζιά και τη Κύθνο έχει ξεπεράσει το 76,5% ενώ ακολουθεί η Μήλος με ποσοστό πάνω από 70%.

Στην τρίτη θέση και αρκετά πιο πίσω, η Ιθάκη με ποσοστό 60% περίπου. Η Αχαΐα βρίσκεται στην 44η θέση μεταξύ 74 περιφερειακών ενοτήτων, δηλαδή λίγο πιο κάτω από τη μέση και παρά το γεγονός πως είναι μία περιοχή από τις πιο μεγάλες πληθυσμιακά στην Ελλάδα αλλά και πως δεν είναι νησιωτική περιοχή (καθώς η προτεραιότητα δίνεται στα νησιά λόγω τουρισμού). Το ποσοστό εμβολιασμών στην Αχαΐα φτάνει στο 25,79%.

Το πιο μικρό ποσοστό εμβολιασμών εμφανίζονται σε δύο περιοχές της Αττικής. Στην Ανατολική Αττική (15,33%) και στη Δυτική Αττική (13,96%). Σημειώνεται πως σύμφωνα με το «emvolio.gov.gr» μέχρι την Πέμπτη, το σύνολο εμβολιασμών (με τουλάχιστον μία δόση) θα είχε ξεπεράσει τις 120.000.

Ροή ειδήσεων

Advertisement