Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Connect with us

Οικονομία

«Χάθηκε» πάνω από μισό δισ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο «κόστισε» στο λιανεμπόριο το τελευταίο lockdown, καθώς στο α΄ τρίμηνο του 2021, διάστημα κατά το μεγαλύτερο μέρος του οποίου τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά, η μείωση του τζίρου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν 559,44 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα καταστήματα λειτούργησαν στην ουσία μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια εφαρμόστηκαν για λίγες ημέρες τα μοντέλα click away και click in shop, για να απαγορευθούν κι αυτά, ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα ήταν κλειστά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Από τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επιβεβαιώνονται, εξάλλου, οι αλλαγές στον εμπορικό χάρτη της χώρας, καθώς, πέραν του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σούπερ μάρκετ), καταγράφουν σταθερά άνοδο οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και οι πωλήσεις των καταστημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με περιφερειακά υπολογιστών και λογισμικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι δύο αυτοί κλάδοι κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με αυτό του 2020. Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου ενισχύθηκαν κατά 43,2% και των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά 30%. Το στοιχείο που αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2020, όταν διαφαινόταν το ενδεχόμενο εφαρμογής κυρίως της τηλεργασίας –η τηλεκπαίδευση μπήκε στη ζωή μας αργότερα–, είχαν αυξηθεί πολύ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σημειώνεται δε ότι στο α΄ τρίμηνο του 2021 δεν είχε ενεργοποιηθεί ακόμη η πλατφόρμα του προγράμματος «Ψηφιακή μέριμνα» που αφορά την επιδότηση αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Η δυναμική του κλάδου αθλητικών ειδών συνεχίστηκε και το α΄ τρίμηνο του 2021, με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση 4,5% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2020. Στον αντίποδα βρίσκονται οι πωλήσεις καλλυντικών, ειδών υπόδησης και ειδών ένδυσης, οι μεγάλοι κλάδοι του λιανεμπορίου που έχουν δεχθεί από την αρχή της πανδημίας το ισχυρότερο πλήγμα τόσο διότι τα προς πώληση είδη ο καταναλωτής θέλει συνήθως πρώτα να τα δοκιμάσει, να τα δει από κοντά, να επισκεφθεί δηλαδή το φυσικό κατάστημα, όσο και διότι ο υποχρεωτικός «εγκλεισμός» και η μείωση κοινωνικών συναναστροφών μείωσαν την ανάγκη για αγορά των παραπάνω ειδών. Οι πωλήσεις καλλυντικών υποχώρησαν το α΄ τρίμηνο του 2021 κατά 41,1 σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2020, ενώ σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 36%. Οι πωλήσεις ειδών ένδυσης υποχώρησαν το α΄ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατά 30,6% ή κατά 141 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις των ειδών υπόδησης υποχώρησαν κατά 33,2%.

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, το γεγονός ότι τον φετινό Μάρτιο ο τζίρος του λιανεμπορίου κατέγραψε αύξηση σε σύγκριση με τον περυσινό. Η αύξηση αυτή με βάση τα στοιχεία μόνο από τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων ήταν 9,1% ή περίπου 200 εκατ. ευρώ. Καλλυντικά, ένδυση και υπόδηση ήταν μεταξύ των μεγάλων χαμένων και σε αυτή την περίπτωση, ενώ η κατηγορία των αθλητικών ειδών κατέγραψε αύξηση 29,3% και των ηλεκτρονικών υπολογιστών 27,6%.

 

Τοπική αγορά

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση, καθαρίστριες και άντρες γενικών καθηκόντων για εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.

Ώρες επικοινωνίας 11:00-20:00,  Τηλ. Επικοινωνίας: 6979007722

Email: [email protected]

Περισσότερα

Οικονομία

Deloitte Τech Career Event στην Πάτρα Connecting you to your Future

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι η τεχνολογία το πάθος σας;

Αναζητάτε θέση εργασίας που θα σας εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον;

Θέλετε να έρθετε σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς εργασίας και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές;

Θέλετε να μάθετε από τους ειδικούς ποιες είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος;

Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά νέους και πρωτοπόρους entrepreneurs της Πάτρας να μιλούν για την εμπειρία τους στην κορυφή;

Eίστε γυναίκα και αναρωτιέστε για το μέλλον σας στο χώρο της τεχνολογίας;

Το tech Career event της Deloitte Connecting you to your Futureστην Πάτρα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις επαγγελματικές σας αναζητήσεις, σε insights, σε tips και απαντήσεις για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο του επαγγελματικού χώρου της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του event θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας πάνω σε θέματα που αφορούν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον επαγγελματικό τομέα της τεχνολογίας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά, τον κόσμο, ττη διοίκηση, την εταιρική κουλτούρα και τη συνεργατική φιλοσοφία της Deloitte.

Θα παρακολουθήσετε panels συζήτησης για το «Πώς χτίζεται μια σταδιοδρομία στην τεχνολογία και Oι δεξιότητες του μέλλοντος» με τη συμμετοχή ορισμένων από τους πλέον έμπειρους Tech Experts και HR Executives της Deloitte.

Οι ομιλητές θα μοιραστούν την εμπειρία τους ως εργαζόμενοι σε μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, ενώ νέοι επιχειρηματίες της Πάτρας και ιδρυτές ελληνικών startups θα μιλήσουν για την πορεία τους από το ξεκίνημα μέχρι την επιτυχία, και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ο CEO της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner, Consulting Leader της Deloitte Greece θα συνομιλήσουν με τον Σταύρο Τσομπανίδη, Founder της PHEE και τον Γιώργο Σιδηρόπουλο, CEO της Think Silicon S.A., an Applied Materials Company για τις εμπειρίες τους και τις προοπτικές του κλάδου και του ανθρώπινου δυναμικού.

Με θεματική Οι γυναίκες στον κλάδο της Τεχνολογίας θα αναλυθεί η παρουσία των γυναικών σε επαγγέλματα που αφορούν τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τις γυναίκες που επιθυμούν να εισέλθουν σε επαγγέλματα STEM. Την πολύτιμη εμπειρία τους θα μοιραστούν οι Γιούλη Μπονάρου, Senior Product Manager στο Project Agora και η Μαριάννα Παντέλη, Software Engineer της PaperGo.

Μια θέση στην Deloitte σας περιμένει

Όσοι ενδιαφέρεστε για μια θέση στην Deloitte, θα έχετε την ευκαιρία και να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους της αλλά και να συμμετάσχετε σε workshop για να λάβετε πρακτικές συμβουλές για το πώς θα βελτιώσετε τις προοπτικές σας στην αγορά εργασίας, με χρήσιμες τεχνικές για να συντάξετε το βιογραφικό σας, να αναπτύξετε δεξιότητες για επιτυχημένα job interviews, αλλά και για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό προφίλ στο LinkedIn.

Ανάλια Κόκκορη, People & Purpose Leader

Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Chief Human Resources Officer

«Στην Deloitte επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Mε το Connecting you to your future, προσκαλούμε ανοιχτά τα νέα ταλέντα της Πάτρας να έρθουν και γνωρίσουν τον κόσμο της Deloitte από κοντά. Είναι ένας κόσμος που θα τους ανοίξει το δρόμο για μια σημαντική καριέρα στην τεχνολογία, σε έναν παγκόσμιο οργανισμό που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και βοηθάει τους νέους να είναι ο εαυτός τους και να ξεδιπλώσουν αλλά κυρίως να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, μέσα από learning & development opportunities».

Ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στο επαγγελματικό σας μέλλον. Connect to your future.

Μπείτε εδώ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε δωρεάν στο Connecting to your Future.

Περισσότερα

Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροσχή επιπλέον κινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και εφέτος.

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022

Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

–    Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

–    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

–    Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Παροχές

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει 6διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα