Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με Θανάση Παπαδόπουλο – Επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Καλάβρυτα επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν αυτοδιοικητικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου κύκλου επαφών του Πέτρου Ψωμά με δραστήριους δημάρχους πόλεων της χώρας, με στόχο την καταγραφή ιδεών και καλών πρακτικών και την επέκταση του αυτοδιοικητικού
δικτύου που έχει ήδη δημιουργήσει η παράταξη ανά την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους δήμους Πατρέων και Καλαβρύτων και ευρύτερα το Νομό Αχαΐας, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που η εποχή του covid-19 δημιούργησε στη λειτουργία των δήμων και στους δημότες, οι προοπτικές της αυτοδιοίκησης μετά την περιπέτεια του κορονοϊού και
την ψήφιση του νέου νόμου, καθώς και η ανθρωπογεωγραφία της αυτοδιοίκησης του νομού.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν σκέψεις και τα οράματά τους για τις πόλεις τους.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ξενάγησε τον επισκέπτη του στο κέντρο των Καλαβρύτων και ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον έντονο τρόπο με τον οποίο ο γειτονικός δήμος τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με σημάνσεις στα εμβληματικά κτίρια της πόλης και δράσεις που αναδεικνύουν τη συμμετοχή της πόλης στον Αγώνα και συντηρούν την ιστορική μνήμη.
Τις επόμενες εβδομάδες ο Πέτρος Ψωμάς θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε άλλες πόλεις της χώρας, με προτεραιότητα στους υπόλοιπους δήμους του νομού Αχαΐας. Υπενθυμίζεται πως πριν τους περιορισμούς μετακινήσεων που επέβαλε
το lockdown είχε ήδη συναντηθεί με 10 εν ενεργεία δημάρχους (Καλαμάτας, Τρικκαίων, Χαϊδαρίου, Πάρου, Αγιάς Λάρισας, Λίμνης Πλαστήρα, Πρέβεζας, Βόνιτσας, Νότιας Κυνουρίας και Ηλιούπολης).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένταση και ξύλο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας(26/7) στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

Αρχικά, δύο νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με το επεισόδιο να γενικεύεται για λίγα λεπτά. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα πολλών περαστικών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα φανάρια που δεν λειτουργούν η αιτία σοβαρών ατυχημάτων-Ποιος ευθύνεται;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλα, τελευταία, τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Ο φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή είναι «είδος εν πολυτελεία», αφού εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, λόγω βλάβης, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί, άγνωστο με ευθύνη τίνος.

GOODYS

  

Πάντως επείγει η επαναλειτουργία του, καθώς, σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονα παράπονα για τη ΔΕΥΑΠ-Από ώρα σε ώρα…, αλλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Περιβόλας, από την οδό Αριστοτέλους, έμειναν μεσημεριάτικά χθες χωρίς νερό.

Στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τους, προς τη ΔΕΥΑΠ, έπαιρναν την απάντηση ότι «η βλάβη θα αποκατασταθεί από ώρα σε… ώρα». Φυσικά οι ώρες περνούσαν και το συνεργείου που πήγε, προφανώς ιδιωτικό, δεν μπόρεσε να δώσει λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται…

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα