Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρός εορτασμός- Τιμήθηκε προχθές η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πάτρα

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Αγυιά

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε προχθές από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών η μνήμη των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Αγυιάς, της Αρόης και των Ροϊτίκων.

Οι ενορίες γιόρτασαν τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, τις αποστάσεις και τον περιορισμό αριθμό πιστών στο εσωτερικό τους.

Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς. Την αρχιερατική θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για τον βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και για την σημαντική προσφορά τους στην διατήρηση της πίστη μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης οπότε εψάλη μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ακολούθησε αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, Αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, ενώ ολοκληρώθηκαν προχθές με τον μεθεόρτιο εσπερινό και την ιερά παράκληση με κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Κωτσάκη.

ΣΤΗΝ ΑΡΟΗ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αρόης την αρχιιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα, ενώ τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ακολούθησε αγρυπνία. Προχθές το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σήμερα, το πρωί μετά τη θεία λειτουργία, όπως μας ενημέρωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Παναγιώτης Ταρσινός θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο και αλτρουισμού στην κοινωνία και όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στην ενορία της Αρόης, να απλώσουν το χέρι τους και να προσφέρουν το αίμα τους για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΟΪΤΙΚΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ροϊτίκων. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερούργησε και μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των Ισαποστόλων και εστίασε στα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπουν από τον αγώνα τους για τον χριστιανισμό.

Στον εσπερινό συμμετείχαν εκτός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Αιμιλιανό Τσιχνή, ο Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου π. Ανδρέας Θεοδώρατος, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχναιϊκων π. Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Πατρών π. Παναγιώτης Θωμάς και άλλοι ιερείς.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν προχθές το απόγευμα όπου τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση προς τους εορτάζοντες Αγίους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκινημένος ο π. Αιμιλιανός μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ευχαρίστησε τον λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Θανάση Μπάρλο, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη μετά από τριαντακοετή παρουσία ως ιεροψάλτη στη νέα γενιά, Ηλία Τζουρά.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement