Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των πρώτων επιλογών των Αθηναίων για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Περιοχές όπως το Ναύπλιο στην Αργολίδα, η Ναύπακτος στην Αχαΐα, ο Λόγγος στην Αχαΐα και η Κουρούτα στην Ηλεία, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκδρομέων του Σαββατοκύριακου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferryboat ή και οδικώς, όπως η Λευκάδα, αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το Σαββατοκύριακο, μετά την άρση του lockdown.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μια από τις πιο κοντινές αποδράσεις για τα Σαββατοκύριακα των Αθηναίων, οι οποίοι επιλέγουν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα), την Κουρούτα στον Ν. Ηλείας, την Κυλλήνη και τη Ναύπακτο.

Και από την άλλη πλευρά, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως της Ηλείας και της Αχαίας, επιλέγουν τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά), καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από την Πάτρα και λιγότερο από 30 λεπτά από τον Πύργο. Οι Αιτωλοακαρνάνες επιλέγουν τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και τη Λευκάδα, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και ήδη οι κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να ξεπερνούν το 80%.

Όπως καταγράφεται στην έρευνα, οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την αποφυγή συνωστισμού σε πλοία και αεροδρόμια.

«Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5-2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από τη φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει στο iefimerida.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Ο Θ. Μπάκας επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση.

ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΡΟ

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφθούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασιά και την Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο.

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της Εριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για εκδρομές διημέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στην Καλαμάτα για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα) κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.

Έντονη κινητικότητα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καμένα Βούρλα, Θεολόγος και Άγιος Κωνσταντίνος. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήμερες εκδρομές, κυρίως λόγω της εγγύτητας μέσω του οδικού δικτύου.

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

«Παράλληλα, η Χαλκιδική θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού. Ήδη, η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μία ή δύο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει ”κόκκινο”, ενώ έντονο καταγράφεται και το ”κύμα” των Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς τη Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις. Οι ζητούμενες τιμές για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών κυμαίνονται από 31€/διανυκτέρευση έως και 110€/διανυκτέρευση, αν πρόκειται για ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και κατοικία (όχι βίλα)», τονίζει ο κ. Μπάκας.

Οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 2020 και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα.

Ξεκίνησε η κίνηση και στα Τριζόνια

Είναι ένα από μικρότερα νησιά της χώρας, γραφικός προορισμός, για όσους επιζητούν την ησυχία και την πολυχρωμία.  Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και οι ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν έναν εξαιρετικό «καμβά» με νησιώτικό αέρα. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται δια νόμου στο αγαπημένο νησί των ντόπιων. Πρόκειται για ένα ιδανικό προορισμό για μονοήμερες αποδράσεις, για οικογενειακές διακοπές και για όσους αποζητούν την ηρεμία έστω και για το Σαββατοκύριακο. Η πρόσβαση είναι εύκολη, ενώ οι γραφικές ταβέρνες στην παραλία προσφέρουν στους επισκέπτες γαστριμαργικές απολαύσεις με άρωμα παράδοσης και ποιότητας… Ήδη, πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία προγραμματίζουν μονοήμερες εκδρομές στο νησί, το οποίο έχει «ζωντανέψει»…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement