Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γύρισαν την πλάτη στην Κυριακή-Πορεία χθες στο κέντρο της Πάτρας όπου λειτούργησαν ελάχιστα καταστήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν χθες στην Πάτρα, ημέρα κατά την οποία ήταν προαιρετική η λειτουργία τους. Έμποροι και Πατρινοί γύρισαν την πλάτη στην απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων την δεύτερη κατά σειρά Κυριακή του Μαΐου, επιλέγοντας τις παραλίες και την ξεκούραση.

Μάλιστα, χθες το πρωί έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Πάντως ακόμη και τα καταστήματα που άνοιξαν, έκλεισαν πολύ πριν το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας τους που ήταν στις 9 το βράδυ, καθώς δεν υπήρχε καθόλου κίνηση.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση της λειτουργίας των καταστημάτων τόσο την Κυριακή 16 το μηνός, όσο και χθες προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών και το Εργατικό Κέντρο.
«Την Κυριακή 16 Μαΐου ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους. Την Κυριακή 23/5 οι συνάδελφοι και οι καταναλωτές θα δώσουν και πάλι την απάντησή τους και θα ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Θα αφήσουν τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη να μετράει στα δάκτυλα του ενός χεριού τα «χιλιάδες» συγχαρητήρια που του στέλνουν οι πολυεθνικές αλυσίδες», ανέφερε ο Εμπορικός σε ανακοίνωσή του, ενώ το Εργατικό Κέντρο είχε προκηρύξει για χθες απεργία, «καλύπτοντας» τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται ενάντια στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement