Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Νίκησα τον covid 19»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος της πυγμαχικής ομάδας Τόφαλος Ανδρέας Συνοδινός μιλάει στη «Γ» για τη μάχη που έδωσε με τον ιό

Σε περιπέτεια μπήκε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της πυγμαχικής ομάδας Τόφαλος, Ανδρέας Συνοδινός.

Αν και ο ίδιος δεν πίστευε ιδιαίτερα στον covid, θεωρώντας ότι ήταν ένας απλός ιός, όπως τόσοι που μας περιτριγυρίζουν, ήρθε αντιμέτωπος μαζί του και αναθεώρησε.

Ο Ανδρέας Συνοδινός έμεινε στο Νοσοκομείο για 20 ημέρες περίπου και όπως αναφέρει εύχεται κανένας άνθρωπος να μην το περάσει. Επίσης, τόνισε ότι το σύστημα υγείας μας είναι καλύτερο από ποτέ και η βοήθεια που του προσέφεραν ήταν συγκλονιστική.

Ο ίδιος μίλησε στη «Γ» σημειώνοντας ότι ο κόσμος πρέπει να πιστέψει και να εμβολιαστεί το συντομότερο.

-Πώς βίωσες την εμπειρία αυτή με τον covid;

«Αυτό που εύχομαι είναι κανένας να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ πριν από λίγο καιρό. Την τελευταία Κυριακή του Απριλίου πήγα στο βουνό, όπως κάνω πολλές φορές, γιατί μου αρέσει η φύση. Εκεί ένιωσα ατονία και δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα. Αμέσως με το που επέστρεψα, πήγα στον “Άγιο Ανδρέα” κάνοντας τις προβλεπόμενες εξετάσεις και μου είπαν ότι είχα covid. Οι γιατροί μού επεσήμαναν ότι πρέπει να ακολουθήσω το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως και έκανα. Επέστρεψα σπίτι μου και μπήκα σε καραντίνα.

Η κόρη μου είναι νοσηλεύτρια και δεν με είδε καλά. Η ατονία συνεχιζόταν όπως και οι κρυάδες και το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Εκεί μου βρήκαν χαμηλό οξυγόνο και στο παρά πέντε γλύτωσα την πνευμονία.

Μου έβαλαν αμέσως οξυγόνο. Η δύναμή μου ήταν τέτοια που πάγωναν όλα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Όλη η συγκεκριμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Γιατροί και νοσηλευτές είχαν πέσει επάνω μου και με συνέφεραν. Πήγα στον Άγιο Πέτρο και επέστρεψα, πραγματικά!».

-Τι θα έλεγες στον κόσμο;

“Πρώτα, πρώτα, δεν μου αρέσει το «εγώ», αλλά η αλήθεια είναι ότι γενικότερα είμαι σκληρός άνθρωπος.

Δεν πίστευα στον covid και θεωρούσα ότι η τηλεόραση μάς κορόιδευε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναίρεσα τα πάντα! Αυτός ο ύπουλος ιός είναι πολύ επικίνδυνος.

Αυτό που θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη είναι να πιστέψουν στο ιό και να πάνε να εμβολιαστούν. Εγώ είχα αντισώματα και την έβγαλα καθαρή. Αν κάποιος δεν έχει, θα χάσει τη ζωή του.

Θα ήθελα εδώ να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν ζωντανό και υγιή. Χάρη σε αυτούς είμαι πάλι σπίτι μου και κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους Βελισσάρη Δημήτρη, Ρούσο Χρήστο, Οικονόμου Γεώργιο, Ζιώζιο Δημήτριο και τις Κολυσάτα Μάρθα, Χαλκίδη Δώρα και Πουλιάση Φωτεινή.

Δεν μιλάω πολιτικά, αλλά το σύστημα υγείας έχει αλλάξει. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανούς τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια για τη δύναμή τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν στον κόσμο!”.

 

Στην κεντρική λεζάντα διακρίνονται: O πρόεδρος της πυγμαχίας του Τόφαλου, Ανδρέας Συνοδινός αριστερά μαζί με τον γιο του, παλαίμαχο πυγμάχο και νυν προπονητή Μάκη στην μέση και τον πρώην πρόεδρο της ΤΕΠ και των στυλοβατών του ΣΒΑ Τόφαλος, Σάκη Γιακουμέλο


Ροή ειδήσεων

Advertisement