Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας με τον «αέρα» του 2-0 αντιμετωπίζει σήμερα (20.00) εκτός το Λαύριο με στόχο να νικήσει και να πάει στους τελικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Έχοντας πλέον πολύ μεγάλο προβάδισμα η ομάδα του Προμηθέα έχει ακόμα μια δύσκολη αποστολή σήμερα το βράδυ (20.00) όταν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Λαύριο στον 3ο ημιτελικό των πλέι-οφ της basket league και αυτό που θέλει είναι να πάρει τη νίκη για να κάνει το 3-0 και να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης.

Η πατρινή ομάδα με το 2-0 έχει πλέον δύο ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη-πρόκριση, σε αντίθεση με το Λαύριο που θέλει μόνο τη νίκη για να μειώσει σε 2-1 και να μείνει ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης.
Οι παίκτες του Γιατρά μπορεί να είναι καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ματς, μπορεί να έχουν παίξει τόσο πολλά ματς που έχουν κριθεί στην κόψη του ξυραφιού, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να πάρουν μία ακόμα νίκη.
Φυσικά η λογική λέει πως το Λαύριο θα τα δώσει όλα για τη νίκη, αφού δεν έχει άλλα περιθώρια και απομένει να δούμε τι θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Λαύριο, ενώ όπως και στα προηγούμενα ματς πολλά θα κριθούν από τις μάχες κάτω από τη ρακέτα.
Στο θετικό για τον Προμηθέα είναι πως και ο Γιαννόπουλος, που ήταν κακός στα προηγούμενα ματς, στο τελευταίο παιχνίδι έδειξε πως βρήκε ρυθμό, ήταν ο κορυφαίος παίκτης και αναμένεται να βοηθήσει και στη σημερινή αναμέτρηση.
ΛΟΥΝΤΖΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»
Ο Μιχάλης Λούντζης που είναι από τους πολυτιμότερους στα τελευταία παιχνίδια, σχολίασε χθες στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, το σημερινό παιχνίδι και μεταξύ άλλων, είπε: «Το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλών απαιτήσεων και πολύ κουραστικό αλλά στο τέλος καταφέραμε να επικρατήσουμε και να κάνουμε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League και πλέον κρατάμε την τύχη στα χέρια μας όσο αναφορά την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να μην καθησυχάσουμε, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι να καταφέρουμε τους στόχους μας. Το Λαύριο θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στον αυριανό αγώνα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά αλλά και ψυχολογικά ώστε να το διαχειριστούμε.
Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας, θα εστιάσουμε στο πλάνο του προπονητή και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τελειώσουμε αύριο την σειρά και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό που είναι ο μεγάλος μας στόχος».
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΤΖ. ΓΚΡΑΝΤ
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με προπόνηση στο «Τόφαλος» όπου δόθηκε βάρος στην τακτική, ενώ δεν συμμετείχε ο Τζεράι Γκραντ που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και εκτός απροόπτου δεν θα αγωνιστεί.
Mετά το τέλος της προπόνησης, η αποστολή αναχώρησε για την Αθήνα όπου κατέλυσε σε παραλιακό ξενοδοχείο. Στη διάθεσή του ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς θα έχει τους Λούντζη, Μπαζίνα, Χριστοδούλου, Κλαβέλ, Βασιλείου, Γιαννόπουλο, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Γιάννη και Δημήτρη Αγραβάνη, Φορντ, Αγκμπελίζ, Τανούλη και Κουρουπάκη.
*Το σημερινό παιχνίδι έχουν οριστεί να σφυρίξουν οι Π. Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός-Μαλαμάς.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement