Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Διαξιφισμοί» στη Βουλή για την ψήφο των ομογενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λεκτικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ ή κατά, συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, για την άρση των περιορισμών στο εκλογικό δικαίωμα των ομογενών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, υποστήριξε ότι «η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν χωρίς εμπόδια οι ομογενείς και τα προσκόμματα που θέτει ως προϋποθέσεις, ξεκινούν από το βαθύ ιδεολογικό πρόβλημα που έχει».

«Στη πραγματικότητα ενοχλείστε που είναι όλοι αυτοί εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτό που λέτε στην ουσία όταν υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ότι δεν θα θέλατε να είναι εγγεγραμμένοι», είπε.

Ακόμα, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ότι «βάζουν ταξικό πρόσημο» ενώ υποστήριξε ότι «το δικαίωμα του αίματος ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου» και πρόσθεσε ότι «με το επιχείρημα να μην προσμετράται η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που λέει στην ουσία στους ομογενείς, είναι ότι κακώς είναι Έλληνες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement