Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα τα οστά του Π.Π. Γερμανού-Στις 11 Ιουνίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

H Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ενθεγέρτη Ιεράρχη της, Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος σωματικώς θα βρεθεί για λίγες ημέρες στον τόπο που εποίμανε με ζήλο θείο και θερμουργό αγάπη προς την πατρίδα,

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση τοου 1821, στις 11 Ιουνίου, θα μεταφερθούν τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού από τη γενέτειρα του Δημητσάνα, όπου φυλάγονται, στην Πάτρα και θα παραμείνουν προς ευλογία για τρεις ημέρες στον Ιερό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τη Δημητσάνα, με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία και συνεργάστηκε με τον παν. Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ., π. Ιάκωβο Κανάκη και την υπεύθυνη της ιστορικής βιβλιοθήκης, Δέσποινα Τσαφαρά.

Ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο υπέρ μνήμης και αναπαύσεως του Ιεράρχου, ο οποίος σε χρόνια δύσκολα, ξεσήκωσε το λαό υψώνοντας το λάβαρο στην Αγία Λαύρα και τη Σημαία της Επαναστάσεως στην Πάτρα και ενέπνευσε για τον ιερό αγώνα της ελευθερίας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην ιστορική βιβλιοθήκη.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των ιερών τελετών για την υποδοχή και παραμονή επί τριήμερο των οστών του Π.Π. Γερμανού στην πόλη, όπου επί 20 έτη έκλεισε με τη λαμπρά και εθνοσωτήρια ποιμαντορία του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement