Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Τραχανοκεφτέδες 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. τραχανά ξινό από την Κρήτη

500γρ. ζωμό κοτόπουλου

2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια

2 αβγά

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

300γρ. πασκιτάν ή κεφίρ

100γρ. βούτυρο, προαιρετικά

1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τον τραχανά με το ζωμό κότας μέχρι να μαγειρευτεί, για 25 λεπτά. Ο τραχανάς πρέπει να είναι πολύ πηγμένος. Τον αφήνετε να κρυώσει για 1 μέρα. Την επομένη ανακατεύετε τον τραχανά με τα αβγά, το θυμάρι, το γιαούρτι, το τυρί και το κρεμμυδάκι. Αφήνετε το μίγμα να καθίσει για 1 ώρα. Πλάθετε τους κεφτέδες (40γρ. ο καθένας περίπου), τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο. Για να σερβίρετε, ζεσταίνετε το πασκιτάν και το μοιράζετε σε πιάτα σούπας. Τοποθετείτε στα πιάτα τους κεφτέδες και περιχύνετε με το βούτυρο, το οποίο έχετε ζεστάνει μέχρι να αφρίσει.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement