Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Κινητοποίηση της INTERAMERICAN για την προστασία των δασών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνο συνεργασίας με τον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που μειώνουν δραματικά τον δασικό πλούτο της χώρας, συνεπιφέροντας και άλλους καταστροφικούς κινδύνους, όπως είναι οι πλημμύρες λόγω των αποψιλωμένων εδαφών. Μόνο η πιο πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη κατέστρεψε δασική έκταση μεγαλύτερη των 52 χιλιάδων στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι κατά το 2020 είχαν εκδηλωθεί περίπου 12.000 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με περισσότερα από 152.000 καμένα στρέμματα (162.000 στρέμματα είχαν καεί το 2019).

Η INTERAMERICAN, με αίσθημα ευθύνης για τη ζωτική σημασία του περιβαλλοντικού αποθέματος, είναι ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που προβλέπει δράσεις για τη βελτίωση της υγείας των ευρωπαϊκών δασών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας στις δασικές πυρκαγιές. Η Ευρωπαϊκή στρατηγική για τη βιοποικιλότητα περιλαμβάνει και τον στόχο φύτευσης τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία πέρυσι, εν μέσω πανδημίας, είχε αναλάβει πρωτοβουλία δενδροφύτευσης στα καμένα του Νέου Βουτζά Αττικής. Φέτος, σε συνέχεια της υποστήριξης που παρείχε κατά το 2020 στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (Σ.Ε.Α.Δ.), η INTERAMERICAN χορήγησε καινούρια ελαστικά και το πλήρες service για οχήματα του Συλλόγου στο ιδιόκτητο συνεργείο CarPoint. Η προσφορά επισφραγίστηκε με την υπογραφή δεσμευτικού Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN Βοήθειας, του τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του οργανισμού και του Σ.Ε.Α.Δ..

Τα δύο μέρη, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού ρόλου τους, θα αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες συνεργασίας προκειμένου να υλοποιούνται δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από καταστροφικές συνέπειες ακραίων φυσικών φαινομένων και πυρκαγιών. Επιπλέον, θα παρέχονται από την INTERAMERICAN δωρεάν υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στα οχήματα του Σ.Ε.Α.Δ., όταν η ανάγκη το απαιτεί. Η σχέση συνεργασίας που συμφωνήθηκε, βασίζεται στην αμοιβαία διάθεση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στην υποστήριξη της αποκατάστασης προβλημάτων που θα μπορούσε να δημιουργήσει το ενδεχόμενο επέλευσης κινδύνων από φυσικά ή ανθρωπογενή καταστροφικά φαινόμενα σε κοινότητες ανθρώπων και στη βιοποικιλότητα.

Συνεργασίες

Η Βοήθεια της INTERAMERICAN κοντά στους πελάτες σε 140.050 περιστατικά κατά το πρώτο τετράμηνο 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υψηλή παρέμεινε η ζήτηση υπηρεσιών Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους από τους ασφαλισμένους της INTERAMERICAN, με την εταιρεία να ανταποκρίνεται συνολικά σε 140.050 περιστατικά. Κάθε ώρα, κατά μέσο όρο, εξυπηρετούνταν 49 κλήσεις στους δύο τομείς Βοήθειας. Η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών αντανακλάται στον σύνθετο δείκτη ποιοτικού ελέγχου NPS (Net Promoters Score), που συστηματικά παρακολουθεί η INTERAMERICAN και αφορά κυρίως στη διάθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους. Το συνολικό NPS -που ήταν υψηλότερο στην Οδική- βελτιώθηκε περαιτέρω, ανερχόμενο στις 81 μονάδες (σχεδόν διπλάσιο από τα διεθνή standards).

Η υποστήριξη ασφαλισμένων οχημάτων από την Οδική Βοήθεια έφθασε στις 129.890 περιπτώσεις. Αναλυτικά, η εταιρεία διαχειρίστηκε 43.868 περιστατικά με ρυμούλκηση,  40.254 με παροχή υπηρεσίας autohelp, 37.600 με επιτόπου αποκατάσταση για βλάβη και 8.168 με μεταφορά του οχήματος στην έδρα του.

Η Οδική Βοήθεια (Γραμμή κλήσης 1158) παρέχεται με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα περιλαμβάνεται και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η χρήση της ψηφιακής εφαρμογής DriveON (mobile app) για μεγαλύτερη ταχύτητα και παρακολούθηση της διαδικασίας υποστήριξης κάθε περιστατικού. Παράλληλα, σημαντικό πλεονέκτημα της εταιρείας αποτελούν τα μέσα σε όλη την επικράτεια, με 222 ιδιόκτητα οχήματα σε 111 σημεία εξυπηρέτησης και 150 επιπλέον οχήματα 65 συνεργατών.

Η INTERAMERICAN συνεργάζεται και με 5 εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρέχοντας υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στους ασφαλισμένους τους. Στις ευρύτερες συνεργασίες της περιλαμβάνονται αυτοκινητοδρόμοι (Μορέας, Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός, Ιονία Οδός, Αττικές Διαδρομές) για την απόσυρση ακινητοποιημένων οχημάτων.

Στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, που αποτελεί προστιθέμενη αξία στις καλύψεις των συμβολαίων υγείας της εταιρείας, κατά το πρώτο τετράμηνο παρασχέθηκαν υπηρεσίες σε 10.160 περιπτώσεις. Ειδικότερα, η INTERAMERICAN πραγματοποίησε 22 αεροδιακομιδές σοβαρών περιστατικών, 1.949 διακομιδές με ασθενοφόρο και ανταποκρίθηκε σε 8.187 τηλεφωνικά (Γραμμή 1010) με υπηρεσίες συμβουλευτικής, ενώ εκτός Ελλάδος διαχειρίστηκε 2 περιστατικά. Η εταιρεία συνεχίζει φέτος να υποστηρίζει με άμεση αεροδιακομιδή, μέσω συνεργασιών με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους των νησιών Ύδρας, Σίφνου, Άνδρου και Σκύρου.

 

Οι υπηρεσίες της INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 1ο τετράμηνο 2021

Περισσότερα

Συνεργασίες

Πρωτοποριακή υπηρεσία επιτόπου αλλαγής μπαταρίας από την INTERAMERICAN και την Anytime

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη και καινοτόμο υπηρεσία παρέχουν η INTERAMERICAN και η Anytime στους ασφαλισμένους τους, κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και προσφέροντας λύσεις τη στιγμή που τις χρειάζονται.

Συγκεκριμένα, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες που έχουν επιλέξει την Οδική Βοήθεια στο συμβόλαιό τους και έχουν μείνει από μπαταρία, να την αντικαταστήσουν επιτόπου, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Η διαδικασία αξιοποίησης της υπηρεσίας είναι απλή. Χρειάζεται μόνο ο πελάτης που το αυτοκίνητό του έχει μείνει από μπαταρία να επικοινωνήσει με την Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN, είτε μέσω της εφαρμογής Drive ON είτε καλώντας στο 1158. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα φθάσει άμεσα κοντά του, θα ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου του και αν χρειαστεί, θα τη φορτίσει ή θα προτείνει την αντικατάστασή της με καινούργια εκείνη τη στιγμή. Αν ο ασφαλισμένος δεν επιθυμεί την επιτόπου αντικατάσταση, μπορεί να κλείσει ραντεβού στο σπίτι, στη δουλειά του ή όπου αλλού τον διευκολύνει.

Αξίζει να επισημανθούν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της επιτόπου αλλαγής μπαταρίας:

    • Διαγνωστικός έλεγχος για την κατάσταση της μπαταρίας από ηλεκτρολόγο μηχανικό
  • Αντικατάσταση της μπαταρίας επιτόπου ή αλλαγή σε μέρος και χρόνο που εξυπηρετεί τον πελάτη
  • Επώνυμες, καινούργιες μπαταρίες και σωστή τοποθέτηση σε πολύ καλή τιμή
  • Δύο χρόνια εγγύηση
  • Εξυπηρέτηση σε 30 λεπτά.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία της INTERAMERICAN και της Anytime, που κάνει την αλλαγή μπαταρίας ακόμα πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική, παρέχεται σε συνεργασία με τον autoduder σε αρκετές περιοχές της Αττικής (εκτός από ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές). 

Ο autoduder είναι η 1η πλατφόρμα στην Ελλάδα για το service αυτοκινήτου που αλλάζει τον τρόπο που μέχρι σήμερα γινόταν η επιλογή συνεργείου. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν online ραντεβού στο συνεργείο που επιθυμούν, συγκρίνοντας τιμές και αξιολογήσεις άλλων χρηστών, καθώς επίσης να χρησιμοποιήσουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως είναι η επιτόπου αλλαγή μπαταρίας. Πρόκειται για μια συνεργασία που αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους ασφαλισμένους, γιατί εξασφαλίζει ευκολότερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις. 

Όπως επισημαίνει ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της INTERAMERICAN: «Αναπτύσσουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας με νέες δυνατότητες που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην επιλογή των ασφαλισμένων μας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς μια σχέση ικανοποίησης και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους από τις υπηρεσίες μας και βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους

Περισσότερα

Συνεργασίες

Οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δημοσιεύθηκε

στις

TOY AΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΓΚΡΗ (*)

Το οργανωμένο έγκλημα και η τρομοκρατία και αποτελούν δύο από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή κοινότητα, αλλά πρώτα και κύρια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξελίσσονται σε πολυδιάστατες και δύσκολα ελεγχόμενες απειλές. Απειλές πάνω και πέρα από εθνικές κυβερνήσεις και εθνικά σύνορα.
Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνίσταται στη μετατροπή των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε άλλη μορφή προκειμένου να μην μπορεί να ανιχνευθεί η προέλευσή τους.

Αυτό πραγματοποιείται με την εισαγωγή των παράνομων εσόδων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είτε με το σπάσιμο μεγάλων ποσών σε μικρότερα και την κατάθεσή τους σε λογαριασμούς είτε με την αγορά χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια σειρά από συναλλαγές προκειμένου τα συγκεκριμένα ποσά να απομακρυνθούν από την πηγή της προέλευσής τους. Τέλος, επιχειρείται η ενσωμάτωσή τους στο πεδίο της νόμιμης οικονομίας μέσω της επένδυσής τους σε διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Η διεθνής κοινότητα και τα επιμέρους εθνικά κράτη θα πρέπει να ανταποκριθούν στο γενικότερο αίτημα της κοινωνίας για θωράκιση από το οργανωμένο έγκλημα και πρόληψη του φαινομένου της τρομοκρατίας.

Ως αναφορά τη χώρα μας, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε άμεσα το νομοθετικό μας πλαίσιο για την πρόληψη και την καταστολή των εγκλημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί στους τομείς της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της αντιμετώπισης των φαινομένων νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και της διακοπής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού μας πλαισίου αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις διαρκώς μεταλλασσόμενες μεθόδους του οργανωμένου εγκλήματος και της χρηματοδότησής του μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, το μέγεθος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κυμαίνεται διεθνώς από 2 έως και 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ωστόσο, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος γίνεται εντονότερο σε χώρες που υπάρχει μικρότερος κίνδυνος ανίχνευσης λόγω της ανυπαρξίας αποτελεσματικών μηχανισμών καταπολέμησης του φαινομένου.

Ενόψει του κινδύνου αυτού, τα κράτη-μέλη της ΕΕ -και φυσικά η χώρα μας- θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη βελτίωση και την εναρμόνιση του κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να αποτελέσει η ΕΕ πόλο έλξης τέτοιων φαινομένων μεγάλης κλίμακας.

Πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη την αταλάντευτη βούλησή μας να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί με ευχολόγια, εξαγγελίες προθέσεων και αόριστες γενικευτικές καταδίκες του φαινομένου. Θα συμβεί μόνο με το κόψιμο του ομφάλιου λώρου της χρηματοδότησης του οργανωμένου εγκλήματος από τη νομιμοποίηση των εσόδων τους από εγκληματικές δραστηριότητες._
(*) Βουλευτής Αχαΐας N.Δ, – πρώην γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα