Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι θα γίνει τον χειμώνα-Απαντήσεις στη «Γ» από τους καθηγητές Αθηνά Λινού, Δημήτρη Κούβελα και Καρολίνα Ακινόσογλου για την πορεία της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της βραδείας απομοίωσης της επιδημιολογικής καμπύλης, αφού οι αριθμοί κρουσμάτων, νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και θανάτων έχων μικρή απόκλιση από τα αναμενόμενα με δεδομένα την αύξηση των εμβολιασμένων και την καλοκαιρία.

Πως εξηγείται ο βραδύς ρυθμός μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου; Πότε θα «χτισθεί» η πολυαναμενόμενη ανοσία της αγέλης και τι χρειάζεται για να επιτευχθεί; Θα συνεχίσουμε ως χώρα και ως περιοχή να είμαστε δέσμιοι στον κύκλο του πορτοκαλί; Το χειμώνα, επίκειται 4ο δριμύ πανδημικό κύμα και αν ναι, γιατί;
Απαντήσεις στον κοινό προβληματισμό δίνουν στην «Γ», η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Αθηνάς Λινού, ο Καθηγητής του ΑΠΘ Κλινικής Φαρμακολογίαςμε ερευνητική δράση στην Φαρμακοεπιδημιολογία, Δημήτρης Κούβελας και η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας /Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου. Προφανώς οι θέσεις τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον απολύτως ανάλογο του επιστημονικού τους εκτοπίσματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένταση και ξύλο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας(26/7) στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

Αρχικά, δύο νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με το επεισόδιο να γενικεύεται για λίγα λεπτά. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα πολλών περαστικών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα φανάρια που δεν λειτουργούν η αιτία σοβαρών ατυχημάτων-Ποιος ευθύνεται;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλα, τελευταία, τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Ο φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή είναι «είδος εν πολυτελεία», αφού εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, λόγω βλάβης, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί, άγνωστο με ευθύνη τίνος.

  

Πάντως επείγει η επαναλειτουργία του, καθώς, σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονα παράπονα για τη ΔΕΥΑΠ-Από ώρα σε ώρα…, αλλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Περιβόλας, από την οδό Αριστοτέλους, έμειναν μεσημεριάτικά χθες χωρίς νερό.

Στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τους, προς τη ΔΕΥΑΠ, έπαιρναν την απάντηση ότι «η βλάβη θα αποκατασταθεί από ώρα σε… ώρα». Φυσικά οι ώρες περνούσαν και το συνεργείου που πήγε, προφανώς ιδιωτικό, δεν μπόρεσε να δώσει λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται…

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα