Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δεν τα παρατάμε, στόχος το ισχυρό Πανεπιστήμιο»-Απάντηση Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Δημοσιεύθηκε

στις

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε ένα ισχυρό και εξακτινωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα αγκαλιάζει το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους ώστε η Δυτική Ελλάδα, σε όλες τις περιφερειακές της ενότητες, να αποκτήσει ένα τέτοιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι. Αλλά όχι με προχειρότητα και σχεδιασμούς του ποδαριού όπως έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Με σοβαρότητα, με επίγνωση των δυνατοτήτων του τόπου μας αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν».

Αυτά ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ξεκινάει από το παρελθόν και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λαϊκισμούς και εύκολες εντυπώσεις, ενώ παρέθεσε το σύνολο των προσπαθειών που επί ενάμισι χρόνο έκανε η Περιφερειακή Αρχή για να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement