Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Όλα τα εμβόλια στους 30-34 ετών από το Σάββατο-Δείτε την ενημέρωση Κικίλια-Θεοδωρίδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαντήσεις αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, μετά τα τελευταία περιστατικά που έφεραν στο τραπέζι ακόμη και σενάρια για αλλαγές στα όρια ηλικίας, αναμένεται να δώσει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία βρίσκεται εκτάκτως σήμερα στην ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και στάθηκε στον δείκτη θετικότητας που μένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης είπε πως ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 102.000 ραντεβού μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια στους 35 έως 39 ετών, όπως είπε ο υπουργός, ενώ ανακοίνωσε πως το Σάββατο 29/05 ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλικίας 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα λέγοντας πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην ΕΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement