Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κύπρος: Παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για πλαστογραφία ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού της Κύπρου, Γιαννάκης Γιάννης, υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αυτή έγινε δεκτή.

Ο κ. Γιαννάκη αναγκάστηκε να παραιτηθεί, καθώς εναντίον του διεξάγεται ποινική έρευνα για πλαστογραφία, αφού φαίνεται να παρουσίασε παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου και πλαστό πτυχίο από αμερικανικό Πανεπιστήμιο το οποίο εικάζεται πως αγόρασε από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

 

Ο κ. Γιαννάκη από το 2013 διορίστηκε Επίτροπος Εθελοντισμού, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, με απόσπαση από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, όπου υπηρετούσε ως μόνιμος λειτουργός από το 1996.

Κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε στον γενικό Ελεγκτή διεξήχθη έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε αλλοιώσει με το χέρι την βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου, ενώ πλαστό ήταν και το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού που είχε παρουσιάσει στον Οργανισμό Νεολαίας για να προσληφθεί. Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει το πρωτότυπο πτυχίο στον Γενικό Ελεγκτή, παρουσίασε άλλο έγγραφο το οποίο από την έρευνα διεφάνη ότι αγοράστηκε από το διαδίκτυο.

Ο κ. Γιαννάκη είναι γιος βουλευτή και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ. Μάλιστα διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Επιστημόνων του κόμματος, συμμετέχοντας σε συνέδρια στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του ήταν 6.800 ευρώ τον μήνα

!


Ροή ειδήσεων

Advertisement