Connect with us

Μαγειρική

Πακετάκια από μπούτι κοτόπουλου γεμιστά

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέµιση

½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

½ κρεµµύδι σε φέτες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

100γρ. φέτα τριμμένη

λίγη ρίγανη

Για τη γαρνιτούρα

4 πατάτες βρασμένες

2 καρότα βρασμένα

100γρ. φέτα

φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα-ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί. Σε µπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά µέχρι να ροδίσουν. Λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement